Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:11 | 23/03/2019

Η Ένωση Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Η επίθεση στο Ρώσικο Προξενείο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην οδό Τζαβέλα στο Χαλάνδρι, αποτελεί επανάληψη του σκηνικού που ζήσαμε τον Νοέμβριο του 2016, όταν άγνωστοι δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στη σκοπιά έξωθεν της Γαλλικής Πρεσβείας, με αποτέλεσμα τότε να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι.

[custom:google-ads]

Παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε Αστυνομικούς στόχους και το γεγονός ότι έχουν λάβει καταφανώς δολοφονικό χαρακτήρα, ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει πλέον στις τάξεις του Αστυνομικού Σώματος για τη στάση της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας από την οποία γεννώνται αυτονόητα ερωτηματικά.

Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένα τόσο με ανακοινώσεις, όσο και με την προσφυγή μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στις 05/05/2017 προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναδεικνύοντας τις πλημμέλειες των ανωτέρω στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, οι οποίες είναι πολλές και ασύγγνωστες και έως στιγμής χρωστάμε στη τύχη το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές Συναδέλφων μας και όχι μόνο (θυμίζουμε την ύπουλη και άνανδρη επίθεση στις 28/12/2018  έξω από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου –Κολωνάκι).

Η Ένωση καταδικάζει τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και θα συνεχίσει να πιέζει προς πάσα κατεύθυνση και κάθε μέσο προκειμένου εξαλειφθούν οι πλημμέλειες που παρατηρούνται στις φυλάξεις των στόχων (στατικότητα, προβληματικός εξοπλισμός, δυσκολία φύλαξης χώρου εντός του αστικού ιστού, κ.λ.π.) διαμηνύοντας ότι η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος- λειτουργήματος  του Έλληνα Αστυνομικού ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είναι επιβεβλημένη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κων/νος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΑΝΙΑΤΗΣ Παντελής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis