Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 12/02/2024

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα κάθε φόρα που το τηλέφωνο χτυπά στην Άμεση Δράση για την επείγουσα μεταφορά ενός ασθενή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ξεκινά ο συντονισμός και η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να φτάσει ο ασθενής σε χρόνο ρεκόρ στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ένα βρέφος από το Κιλκίς μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Δυνάμεις της αστυνομίας ανοίγουν τον δρόμο από τον Κόμβο Λαχαναγοράς και σε ελάχιστο χρόνο μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

Οικογένεια ανήλικου παιδιού κάλεσε την Άμεση Δράση λίγο πριν φτάσει στο Δερβένι, ζητώντας τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να προσεγγίσουν το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» το συντομότερο δυνατό. Μέσα σε λίγα λεπτά περιπολικά και δίκυκλα συνόδεψαν  το όχημα.

Ετοιμόγεννη  γυναίκα  «εγκλωβίστηκε» στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης. Το αυτοκίνητο είχε σχεδόν ακινητοποιηθεί λόγω μεγάλης κίνησης στον περιφερειακό, στον κόμβο Ευκαρπίας.  Η αστυνομία συνόδεψε το ΙΧ μέχρι το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της Καλαμαριάς.

«Γέφυρα ζωής» για την άμεση διακομιδή ενός παιδιού δύο ετών στο νοσοκομείο έστησαν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Δικυκλιστές και περιπολικό της Αστυνομίας παρέλαβαν το ασθενοφόρο στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος του ΤΙΤΑΝ κι έφτασαν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο σε λίγα λεπτά.

Οι παραπάνω επείγουσες μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη στήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία μόνο στη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2023– Ιανουαρίου 2024 συνολικά 27 «γέφυρες ζωής», προκειμένου ασθενείς να φτάσουν  γρηγορότερα και με ασφάλεια σε κάποιο νοσοκομείο της πόλης.

Φυσικά, τα περιστατικά στα όποια συνέδραμε η αστυνομία είναι περισσότερα, καθώς περιπολικά και ομάδες ΔΙ.ΑΣ που βρίσκονται στο δρόμο, σε αρκετές περιπτώσεις  επιχειρούν την ώρα του συμβάντος,  ώστε ο ασθενής να φτάσει σε ελάχιστο χρόνο στο νοσοκομείο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ιδιωτικά αυτοκίνητα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ «ακινητοποιήθηκαν» σε δρόμους, με αποτέλεσμα την επείγουσα συνδρομή της αστυνομίας,  ώστε να προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το Flyover έφερε μεγάλες καθυστερήσεις

Οι εργασίες του FlyOver  που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, έχουν προκαλέσει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα περιστατικά να  είναι πλέον καθημερινά.

«Πάντα η Ελληνική Αστυνομία συνέδραμε και έστηνε “γέφυρες ζωής”. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη πόλη έχει γίνει δυστυχώς συχνότερο το φαινόμενο αυτό,  γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους, αλλά  έχουμε την ευτυχία να έχουμε εξτρά δυνάμεις, να έχουμε ‘’μάτια’’ παντού και να διαλέγουμε κάθε φορά το προσφορότερο δρομολόγιο για να πάει γρήγορα στο νοσοκομείο», ανέφερε στο TheOpinion, ο Ιωάννης Φιλιππαίος, υπαστυνόμος Β’,  αξιωματικός υπηρεσίας, επικεφαλής στην πρώτη αλλαγή στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.

 

Ανθυπαστυνόμος Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ανθυπαστυνόμος Ανδρονίκη Κρικοπούλου, Ιωάννης Φιλιππαίος, υπαστυνόμος Β’, αξιωματικός υπηρεσίας, επικεφαλής στην πρώτη αλλαγή στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.

 

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να  φτάσει το ασθενοφόρο γρήγορα και με ασφάλεια  στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ βρίσκονται  μπροστά από το ασθενοφόρο, ανοίγουν τον δρόμο και ακολουθούν τα περιπολικά με αναμμένους φάρους και σειρήνες. Ενημερώνουν τους υπόλοιπους οδηγούς του οδικού δικτύου πως πρέπει να τους εξασφαλίσουν τον απαραίτητο χώρο, ώστε να γίνει απρόσκοπτα η διέλευση.

«Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με το ΕΚΑΒ και το συντονιστικό του κέντρο, ενώ παράλληλα μιλάμε με τον συνοδό- νοσηλευτή που είναι μέσα στο ασθενοφόρο. Είχαμε ένα  πολύ σοβαρό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες από τις Σέρρες, όπου μας ενημέρωσαν ότι χάνει επαφή  το παιδί. Εκεί σήμανε κόκκινο καμπανάκι. Δώσαμε μάχη με τον χρόνο. Οι αστυνομικοί εκεί έξω δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και πέρασαν ανεμπόδιστα όλα τα φανάρια, από το ΤΙΤΑΝ μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, μία μεγάλη διαδρομή. Εκείνη την ώρα ξεχνάς τα πάντα και κοιτάζεις να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό  σου. Είναι μεγάλη ηθική ικανοποίηση  για εμάς όταν φτάνουμε  γρήγορα. Το ‘’ευχαριστώ’’ είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς, είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα»,  τονίζει ο κ. Φιλιππαίος.

Οι εικόνες που λαμβάνει η Άμεση Δράση από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης

«Θα είμαστε εκεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

«Έχουμε μία ιδιαιτερότητα ως πόλη. Είμαστε ο κόμβος της Βόρειας Ελλάδας, έχουμε πολύ μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Για να φτάσεις στα περισσότερα νοσοκομεία πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον περιφερειακό -Παπαγεωργίου, 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, Άγιο Παύλου, Παπανικολάου όπως και ιδιωτικά θεραπευτήρια-  γι΄ αυτό και απαιτείται τόσο συχνά η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ για να φτάσει ένα περιστατικό πιο γρήγορα στο νοσοκομείο. Οι χρόνοι είναι πάρα πολύ γρήγοροι εν ώρα αιχμής. Τα περισσότερα περιστατικά στα οποία συνδράμουμε είναι μεταξύ 12.00 το μεσημέρι και 19.00 το απόγευμα, τις ώρες αιχμής, όταν ο κόσμος πηγαίνει ή φεύγει από την εργασία του ή βγαίνει  για έναν καφέ», προσθέτει.

«Πάντα θα είμαστε στη διάθεση του κόσμου. Θα είμαστε εκεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να σώσουμε όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούμε», καταλήγει μιλώντας στο TheOpinion, ο Ιωάννης Φιλιππαίος, υπαστυνόμος Β’,  αξιωματικός υπηρεσίας, επικεφαλής στην πρώτη αλλαγή στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.

Οι εικόνες που λαμβάνει η Άμεση Δράση από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης

www.theopinion.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis