Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:11 | 11/03/2023

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, θα φανεί στην πράξη τί μπορούμε να κάνουμε και πόσα μπορούμε να βελτιώσουμε, με τα μέσα και το προσωπικό που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες να είναι οι πρέπουσες και να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλης της τοπικής κοινωνίας», δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής του νομού Λασιθίου Μιχάλης Τσιριλάκης, στην πρώτη του συνέντευξη αφ’ ότου ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Τσιριλάκης, Αστυνομικός Διευθυντής και στο βαθμό, γεννηθείς το 1970, έχει καταταχθεί από το 1991 στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., έχει υπηρετήσει κατά κύριο λόγο σε Υπηρεσίες Ασφαλείας (μέχρι πρότινος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου), επιτελεία Διευθύνσεων και Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και έρχεται να διαδεχθεί τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σταύρο Σπανουδάκη.

Διαβάστε επίσης

Μικροεγκληματικότητα

Έχοντας καταγωγή από τη Σητεία γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του νομού Λασιθίου. Αναφερόμενος στα περιστατικά μικροεγκληματικότητας (ζωοκλοπές, κά.), στο θέμα των ανεπιτήρητων ζώων σε αρκετές περιοχές κλπ. ο ίδιος αναφέρει πως «θα δούμε τί μπορούμε να βελτιώσουμε ώστε αυτά να μειωθούν».

Το νέο Διοικητήριο

Ζήτημα που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προς επίλυση θεμάτων για την τοπική Αστυνομία και τις υπηρεσίες της είναι η στέγασή της. Σχεδιάζεται η δημιουργία Διοικητηρίου, που θα συστεγάσει την Πυροσβεστική και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, σε οικόπεδο επιφάνειας 10.474 τ.μ. που παραχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Αγίου Νικολάου στην περιοχή Γλύμματα και εφάπτεται στην αριστερή πλευρά της επαρχιακής οδού Αγίου Νικολάου- Κριτσάς.

Το θέμα, άλλωστε, συζητήθηκε και κατά την συνάντηση που είχε ο κ. Τσιριλάκης με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, που τον ενημέρωσε για την υπογραφή των συμβολαίων για την παραχώρηση.

Ο κ. Τσιριλάκης θεωρεί, όπως λέει, ότι με τη στέγαση στον εν λόγω χώρο, «θα λυθεί το πρόβλημα για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας του Αγίου Νικολάου. Θα είναι καλό να είναι όλες μαζί συστεγαζόμενες και να υπάρχουν και οι απαραίτητοι χώροι για να μπορούν να έλθουν και οι πολίτες και να εξυπηρετούνται άνετα».

Ερωτώμενος για ένα χρονοδιάγραμμα, ο Αστυνομικός Διευθυντής απαντά πως «σε αυτό δεν μπορούμε ακόμη να τοποθετηθούμε γιατί θα ληφθούν και αποφάσεις από το υπουργείο κεντρικά. Υπάρχουν δηλαδή αρμόδιες υπηρεσίες εκεί που θα το δουν, θα πρέπει να γίνουν μελέτες κλπ».

Σημειώνεται ότι, όπως και ο Δήμαρχος έχει αναφέρει, το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστούν επισκέψεις στα αρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΣΔΙΤ που είχαν προ πανδημίας εξαγγελθεί για την ανέγερση κτιρίων και σε επίπεδο Κρήτης.

Η μουσική στα καταστήματα

Αναφορικά με το ζήτημα του επιτρεπόμενου ωραρίου για τη χρήση μουσικής στα καταστήματα της εστίασης, εν όψει της  έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου και με αφορμή τα παράπονα από το περυσινό καλοκαίρι επαγγελματιών του Αγίου Νικολάου για το κλείσιμο της μουσικής μετά τις 3 τα ξημερώματα εξ αιτίας καταγγελιών για ηχορύπανση, ο Αστυνομικός Διευθυντής υπογραμμίζει πως σε συνεργασία και με το Σύλλογο Εστίασης και με όλους τους φορείς θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Τονίζει ωστόσο πως «υπάρχουν όμως και κάποιες διατάξεις που πρέπει να εφαρμοστούν αναγκαστικά. Και αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν, δεν μπορεί η Υπηρεσία μας να το αλλάξει μόνη της, εμείς πρέπει να κάνουμε τους ελέγχους με τους οποίους είμαστε επιφορτισμένοι. Θα υπάρξει και συνεννόηση με τον Δήμο, πρέπει όμως και οι επαγγελματίες να επιδεικνύουν κατανόηση και να εφαρμόζουν το Νόμο. Και να κατανοούν ότι δεν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα ή ο,τιδήποτε άλλο, είμαστε ένας ελεγκτικός μηχανισμός και όχι πάντα ευχάριστοι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και για τους καταστηματάρχες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και για όλους τους πολίτες που ζουν στην περιοχή».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή:  anatolh.com

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis