Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 17/09/2023

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν καταργείται, αντίθετα ενισχύεται. Αλλά χρειαζόμαστε πιο ενεργή συμμετοχή των Πρυτάνεων». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση της διευθύντριας του newsit.gr Κατερίνας Σερέτη κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Ερωτηθείς από το newsit.gr για την Πανεπιστημιακή αστυνομία και τι θα γίνει με το προσωπικό, αν θα μεταφερθεί σε άλλη υπηρεσία ή θα αναλάβει κάποιο άλλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ: «Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν καταργείται αλλά ενισχύεται η λογική της καλύτερης ένταξής της στη ζωή των πανεπιστημίων».

Διαβάστε επίσης

«Αλλά χρειάζεται πιο συστηματική συνεργασία με τους Πρυτάνεις προκειμένου να είναι ασφαλή τα πανεπιστήμια τους», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν είναι υποκατάστατο της Αστυνομίας, η οποία πολλές φορές έχει επέμβει σε καταλήψεις.

«Χρειαζόμαστε πιο ενεργή συμμετοχή των πρυτάνεων, να καθαρίσουν σχέδια ασφαλείας για τα πανεπιστήμια τους. Συνολικά η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πριν 4 χρόνια», σημείωσε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis