Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:58 | 29/11/2023

Σκηνές χάους αντίκρισαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οι οποίοι τη Δευτέρα (27/11) κλήθηκαν να σπεύσουν σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους στο οποίο είχε εισβάλει νωρίτερα ένα άτομο με κουκούλα. Όταν μπήκαν στο σπίτι δεν είχαν αντιληφθεί πως ήταν εκεί ο διαρρήκτης που τους επιτέθηκε με μαχαίρι.

Το περιστατικό, όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (29/11) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο συνέβη λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα όταν δύο ομάδες της ΔΙΑΣ Αθηνών έλαβαν σήμα για διάρρηξη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Βάλτου στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα είδαν πως η πόρτα ήταν σπασμένη και η κάσα είχε ξηλωθεί σχεδόν ολόκληρη, ενώ το σπίτι ήταν ανάστατο. Ρούχα, παπούτσια και άλλα μικροαντικείμενα ήταν όλα στο πάτωμα.


ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Τα πέντε οικονομικά αιτήματα που έθεσαν στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν τα δωμάτια και, μετά από λίγο, εντόπισαν τον διαρρήκτη στην κουζίνα να προσπαθεί να διαφύγει.

Όταν είδαν τον άνδρα τού έκαναν σήμα να παραμείνει ακίνητος, ωστόσο η αντίδραση του δεν ήταν η αναμενόμενη, με τον δράστη να αντιδρά άσχημα και να φωνάζει. Κατόπιν, τράβηξε από τη ζώνη του ένα μεγάλο μαχαίρι το οποίο και προέταξε στους αστυνομικούς ξεκινώντας παράλληλα να κινείται επιθετικά προς το μέρος τους.

Παίρνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, οι άνδρες της ΔΙΑΣ δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για έναν 34χρονο Έλληνα ο οποίος μάλιστα έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές.

Ειδικότερα, πριν από μία εβδομάδα συνελήφθη για απόπειρα αφαίρεσης καταλύτη από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην Αθήνα καθώς και για οπλοφορία (είχε και τότε μαχαίρι). Επίσης, πριν έναν μήνα είχε συλληφθεί και πάλι στο Ψυχικό για διάρρηξη. Ο 34χρονος συνελήφθη για κλοπή, αντίσταση, απείθεια και περί όπλων.

 

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis