Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 15/03/2015

Εδώ και μήνες οι αρχές στην Ελβετία απλά περιμένουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πιάσει το «μαύρο χρήμα» που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια. Αλλά o υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης δεν απαντά. Ετσι ξεκινά πρωτοσέλιδο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής Die Welt.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα που εξαπολύει επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, κάνει λόγο για καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες ύψους 800 δισεκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι από τον Φεβρουάριο του 2014, η ελβετική κρατική υπηρεσία για διεθνή οικονομικά θέματα έχει προσφερθεί μνα εντοπίσει αυτά τα κεφάλαια και να τα μεταφέρει στην Αθήνα, σημειώνει η Die Welt.

Μάλιστα, πριν από 13 μήνες η Εβελιν Βίλντμερ Σλουμπφ, η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με μία πρόταση για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, γράφει η Die Welt. Οι πλούσιοι φοροφυγάδες της Ελλάδας επιτέλους θα καλούνταν να πληρώσουν. Ολα συζητήθηκαν διεξοδικά, αλλά από τότε η Ελβετίδα δεν έχει ακούσει... νέα από την Αθήνα. «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έμαθε να κάνει υπομονή όταν αντιμετωπίζει τους Ελληνες συναδέλφους της», σημειώνει η Die Welt για την Σλουμπφ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της, σημειώσει η εφημερίδα, που αναφέρει και τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσίων. «Αντί αυτού, διαβεβαίωσε σε συνέντευξη ότι όλα θα μείνουν ίδια για τους εφοπλιστές», σημειώνει η Die Welt για τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis