Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:50 | 16/10/2023

Ερώτηση του Στυλιανού Φωτόπουλου, Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής προς τoν κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ:         «Διευκρινήσεις    περί    Αυξήσεως Αποζημίωσης Διανυκτέρευσης Ένστολων»

Διαβάστε επίσης

Κύριοι Υπουργοί,

Συμφώνως εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ) με Αρ. Πρωτ.:598/21 Σεπ 2023, πρόσφατα και κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των νέων οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της αποζημίωσης διανυκτέρευσης των ένστολων του νέου μισθολογίου από 1/1/2024, με ετήσιο κόστος 12 εκατ. ευρώ. Ευλόγως στους στρατιωτικούς προκλήθηκαν απορίες και προβληματισμοί, σχετικά με το εάν οι εν λόγω αυξήσεις θα αφορούν και των ιδίων τις Αποζημιώσεις Διανυκτέρευσης. Συνεπώς, κρίνεται αναγκαία η αποσαφήνισή σας περί των ακολούθων ερωτήσεων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε όπως μας ενημερώσετε αν και οι στρατιωτικοί περιλαμβάνονται στην αύξηση της αποζημίωσης διανυκτέρευσης του νέου μισθολογίου από 1/1/2024 κι αν ναι, σχετίζεται συγκεκριμένα με τη νυχτερινή τους ωριαία αποζημίωση;
  2. Αν όχι, διατίθεστε να μας ενημερώσετε λεπτομερώς και συγκεκριμένα το ανακοινωθέν ποσό πώς θα κατανεμηθεί και σε ποιους ένστολους θα διοχετευτεί;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

Η απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης από τον αρμόδιο Υπουργό:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) μεριμνά διαρκώς για την προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα αντιμετώπιση των αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) δια της συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠΕΘΟ).

Συναφώς, κατόπιν ενεργειών του ΥΠΕΘΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία με προτεινόμενες αυξήσεις των αποζημιώσεων για έξοδα διανυκτέρευσης των στελεχών των ΕΔ.

Η αποζημίωση νυχτερινής εργασίας αποτελεί διαφορετική παροχή από την αποζημίωση για τις δαπάνες διανυκτέρευσης, διέπεται από το άρθρο 127 ν.4472/2017 (Α'74) και καταβάλλεται στα στελέχη που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες.
Κατά τα λοιπά, οι αποφάσεις επί των τεθέντων οικονομικών ζητημάτων συνιστούν εφαρμογή δημοσιονομικής και μισθολογικής πολιτικής, που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του συνερωτώμενου ΥΠΕΘΟ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis