Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δικαστηριο
12:29 | 22/08/2023

«Καμπάνα» τριών ετών επιβλήθηκε στον 39χρονο από τον Βόλο ο οποίος όχι μόνο δεν σταμάτησε με το όχημά του σε σήμα της Αστυνομίας, αλλά τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη για αρκετά χιλιόμετρα από την περιοχή της Αργαλαστής μέχρι τον Λαύκο, ενώ όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν εκείνος επιτέθηκε στον έναν χτυπώντας τον στο χέρι.

 

Διαβάστε επίσης

Χθες ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, αντιμετωπίζοντας μια σειρά κατηγοριών.

Συγκεκριμένα της βίας κατά υπαλλήλων, της επικίνδυνης οδήγησης, της απείθειας, της σωματικής βλάβης από πρόθεση και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα. Όπως υποστήριξε στην απολογία του φοβήθηκε, όταν του ζήτησαν οι αστυνομικοί να σταματήσει, επειδή νωρίτερα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, δηλώνοντας πως είναι χρήστης ηρωίνης.

Ισχυρίστηκε πως τα έχασε και γι’ αυτό δεν συμμορφώθηκε, προσπαθώντας να ξεφύγει, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας, ανέφερε ότι ο 39χρονος θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις πράξεις που κατηγορείται, με το Δικαστήριο του να του επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, παρά την εισαγγελική πρόταση, πως θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον ένα κομμάτι της ποινής του, καθώς είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

Ωστόσο οι δικαστές έκριναν πως θα πρέπει να δοθεί αναστολή, αλλά και η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Σημειώνεται πως για την κατηγορία της απείθειας κρίθηκε αθώος, ενώ τα 20 κιλά χαλκού που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του δήλωσε ότι ανήκαν στον πατέρα του και του επεστράφησαν.

 

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το απόγευμα όταν ο δράστης, που επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν, από την Αργαλαστή μέχρι το ύψος του Λαύκου, κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, ενώ στη συνέχεια ο 39χρονος ακινητοποίησε το όχημά του και αφού βγήκε από αυτό, προσπάθησε να διαφύγει. Εν τέλει, ακινητοποιήθηκε, αντιστεκόμενος σθεναρά, απειλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς με κάποια σύνεργα για χρήση ναρκωτικών, τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι έναν αστυνομικό.

Στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 λεπτές σύριγγες, από τις οποίες δύο κενές και μία χρησιμοποιημένη, ενώ επιπλέον, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στη ρεζέρβα του οχήματος και κατασχέθηκαν κομμάτια καλωδίων από χαλκό και διάφορα άλλα εξαρτήματα από χαλκό, συνολικού βάρους 20 κιλών περίπου.

Πηγή:  e-thessalia.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis