Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:11 | 24/11/2015

Επιβεβαιώνονται τελικά οι πληροφορίες που έλεγαν ότι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ βρέθηκε στην Αθήνα. Δείγμα από το DNA του τρομοκράτη που εστάλη από τη Γαλλία ταυτίζεται με «ορφανό» δείγμα που υπήρχε καταχωρημένο στη βάση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αμέσως μετά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί του Παρισιού και την επιβεβαίωση ότι ο τρομοκράτης είναι νεκρός, δείγμα από το γενετικό του υλικό εστάλη σε όλες τις χώρες της ΕΕ, και στην Ελλάδα, καθώς ήδη υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Αμπαούντ είχε περάσει από τη χώρα μας, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι και τότε η Ελληνική Αστυνομία είχε προχωρήσει σε έρευνες για την υπόθεση (το γνωστό διαμέρισμα στο Παγκράτι), χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία για παρουσία του εδώ.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, αρχικά οι γαλλικές αρχές δεν αποκάλυψαν την «ταυτότητα» του γενετικού υλικού που έφτασε στην Αθήνα (δεν είναι ονομαστικό, αλλά συνοδεύεται από κωδικό), τα δεδομένα της έρευνας όμως φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανήκει στον Αμπαούντ. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε ταύτιση του δείγματος DNA με «ορφανό» που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. σε παλαιότερη έρευνά της.

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis