Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
alert_policenet
14:32 | 10/02/2024

Δύο επίτιμοι Εισαγγελείς Εφετών τοποθετήθηκαν επικεφαλής της νέας σύνθεσης της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, ο ρόλος της οποίας αναβαθμίζεται και καθίσταται κομβικός, στη νέα εποχή της μάχης κατά της οπαδικής βίας, που ξεκινά ουσιαστικά από την Τρίτη 13/2, όταν ξανανοίγουν τα γήπεδα του ποδοσφαίρου για τους φιλάθλους.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, πρόεδρος της ΔΕΑΒ ορίζεται ο Ευάγγελος Καίσαρης, επίτιμος Εισαγγελέας Εφετών, τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, και αναπληρωτής του ο Παντελής Στραγάλης, επίτιμος Εισαγγελέας Εφετών.

Διαβάστε επίσης

Η νέα ΔΕΑΒ αποτελείται από πέντε τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη. Τη σύνθεσή της συμπληρώνουν οι εξής:

* Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Ι. Ηλιάδης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τέως πρόεδρος της ΔΕΑΒ, με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητικού δικαίου. Αναπληρώτριά του η δικηγόρος Ιωάννα Μπαρμπή, με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητικού δικαίου.
* Μέλος ο Κωνσταντίνος Χριστολόγλου, Αστυνομικός Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ), με αναπληρωτή τον Αστυνόμο Α΄ Μιχάλη Γεωργόπουλο, της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης.
* Μέλος ο Κωνσταντίνος Καμινάρης, δικηγόρος με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητικού δικαίου, με αναπληρώτρια τη δικηγόρο Παναγιώτα Κονιτσιώτη-Ρίζου, με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητικού δικαίου.
* Μέλος η Αναστασία Γκούφα, προϊστάμενη του Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με αναπληρώτρια τη Μαρία Θεοχάρη, προϊστάμενη του Τμήματος Λεσχών Φιλάθλων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Με βάση το νόμο 5085/2024 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, η νέα ΔΕΑΒ θα επιβάλλει πλέον τις αυτοματοποιημένες διοικητικές κυρώσεις με δέσμια αρμοδιότητα -πρόστιμα και ποινές για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών- σε περιπτώσεις φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς και οπαδικής βίας (π.χ. έλλειψη ταυτοπροσωπίας του κατόχου ονομαστικού εισιτηρίου με εκείνον που επιχειρεί να εισέλθει στο γήπεδο, ρίψη αντικειμένων, είσοδος θεατών στον αγωνιστικό χώρο κ.λπ.)

«Από τις 13 Φεβρουαρίου 2024 τα γήπεδα ανοίγουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο προβλέπει δρακόντειες κυρώσεις για τους παραβάτες» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης και υπογράμμισε: «Είμαστε αποφασισμένοι και λειτουργούμε με ελεγκτικές διαδικασίες οι οποίες είναι στέρεες. Με ποινές που δεν είναι πλέον υποκειμενικές, αλλά αντικειμενικές με δέσμια αρμοδιότητα. Τα μέτρα είναι συγκεκριμένα και κατανοητά και σκοπός μας δεν είναι να τιμωρήσουμε ούτε τους φιλάθλους, ούτε τις ΠΑΕ. Είμαστε δίπλα τους, μέσα σε ένα πλαίσιο συμφωνίας, συμμαχίας και συναίνεσης για να αντιμετωπίσουμε τη βία. Εύχομαι αυτές οι αυστηρές κυρώσεις να μη χρειαστεί να εφαρμοστούν. Θέλουμε τα γήπεδα γεμάτα με φιλάθλους, που αγαπούν τον αθλητισμό, οι οποίοι θα αισθάνονται ασφαλείς».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis