Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ευρωπαϊκό της Τιφλίδας
10:30 | 12/02/2024

    Με δύο χάλκινα μετάλλια επιστρέφει η αποστολή της εθνικής Ελλάδας από την Τιφλίδα, όπου συμμετείχε στο 51ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μικρών ηλικιών (Εφήβων, Νεανίδων, Νέων και U21).

    Τα χάλκινα μετάλλια στη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.100 αθλητές από 49 χώρες, κατέκτησαν η Μαρία Αναστασίου στα +66κ Νέων Γυναικών και ο Ανδρέας Μπιτσώρης στα -68κ Νέων Ανδρών.

Διαβάστε επίσης

    Η Αναστασίου νίκησε κατά σειρά τις Χένρικσεν (Δανία), Ράιτς (Σερβία) και έχασε από την Χάκοβα (Τσεχία) η οποία την «τράβηξε» στα ρεπεσάζ. Εκεί, νίκησε την Λάρα (Ισπανία) και στη συνέχεια στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, νίκησε 4-3 την   Ελζμπιέτα Λουκοσαϊτίτε από τη Λιθουανία. 

    Ο Μπιτσώρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στα -68κ Νέων,  νικώντας τους Ματεβοσιάν (Αρμενία), Βακαρέλοφ (Βουλγαρία), Ματινγκού (Γαλλία), αλλά έχασε στον ημιτελικό από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης, Πονιάβα (Γεωργία). Έτσι συμμετείχε απευθείας στον μικρό τελικό, όπου νίκησε τον Σπακ Τσιμαφέι (Ανεξάρτητος) και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 

    Εκτός, όμως, από τα δύο μετάλλια, η Ελλάδα είχε γενικότερα εξαιρετική παρουσία στο Ευρωπαϊκό της Γεωργίας, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στα πλασαρίσματα των αθλητών και αθλητριών μας στην πρώτη οκτάδα.
    
    Συγκεκριμένα, ηττήθηκαν στον «μικρό» τελικό και κατέκτησαν την 5η θέση οι:

- Φρόσω Δούκα (-61κ Νεανίδων) 
- Βασίλης Κουμπενάκης (-57κ Εφήβων)
- Ηλίας Ψωμάς (+76κ Νέων Ανδρών)


Την 7η θέση κατέκτησαν οι: 

- Αγνή Συκά (-47κ Νεανίδων)
- Γρηγόρης Βλαχόπουλος (-70κ Εφήβων)
- Γιώργος Κουλουρίδης (+70κ Εφήβων)
- Αθηνά Τσιακμάκη (ΚΑΤΑ Νέων Γυναικών)
- Νάσια Ανδριανοπούλου (-55κ U21)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε και ο πρόεδρος Θεόδωρος Σιετής, συνεχάρησαν όλους τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές και τους διαιτητές που αποτέλεσαν την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis