Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 01/05/2020

Του Μπαλάσκα Χρήστου

Οργανωτικού Γραμματέα Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Η Ελληνική αστυνομία ως οργανισμός είναι γνωστό ότι είναι βραχίονας του κράτους και χρησιμοποιείται κατά κόρον για διάφορες δύσκολες καταστάσεις όταν προκύπτουν.

Πριν λίγο καιρό η ανθρωπότητα δέχτηκε το χτύπημα του covid-19. Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές η τάξη εργαζομένων η οποία έχει κατ ευθείαν ανάμειξη με το όλο θέμα είναι αυτή των αστυνομικών. Οι άδειες κόπηκαν και οι συνάδελφοι είναι αυτοί πού έρχονται αναγκαστικά σε επαφή με τους συμπολίτες μας θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Η πολιτεία βέβαια φρόντισε για την απολύμανση υπηρεσιών και οχημάτων και για την χορηγία υγειονομικού υλικού (μάσκες γάντια κλπ) στους συναδέλφους. Αυτό όμως δεν μειώνει τον κίνδυνο του να ασθενήσουν αστυνομικοί καθότι είναι καθημερινή η συναναστροφή τους με τους πολίτες.

Άρα το μένουμε σπίτι, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τους αστυνομικούς. Ερχόμαστε σε προστριβή με τους πολίτες οι οποίοι δεν πειθαρχούν με τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί. Και πάλι γινόμαστε οι κακοί της υπόθεσης.

Πριν λίγο καιρό πολίτης έφτυσε αστυνομικούς δηλώνοντας ότι νοσεί με αποτέλεσμα όλοι οι συνάδελφοι να τεθούν σε καραντίνα αφήνοντας τις οικογένειές τους μέχρι να αποδειχθεί ότι ο πολίτης δεν νοσούσε.

Η κατάσταση αυτή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πόσο θα διαρκέσει και η αστυνομία θα είναι επί ποδός για άγνωστο χρονικό διάστημα. Επίσης η αστυνομία έχει πάρει στις πλάτες της το μεταναστευτικό θέμα με αποτέλεσμα να κάνει τη δουλειά του στρατού φυλάσσοντας τα σύνορα. (Και τα κατάφερε περίφημα). Άραγε έχει σκεφτεί κανείς το τι θα γίνει αν κάποιος συνάδελφος πάθει κάτι εκεί στον Έβρο;

Αυτό που περιμένουν οι αστυνομικοί είναι να μην ξεχαστεί από την πολιτεία η συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και η αναγνώριση του ότι το επάγγελμα είναι και επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις εκδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή.

Διαβάστε ολόκληρο το νέο τεύχος ΕΔΩ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis