Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 02/12/2017

H οδική ασφάλεια μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με τις βελτιώσεις αυτοκινήτων, αρκεί να γίνονται με τον σωστό τρόπο. Αυτό το μήνυμα περνά η καμπάνια ‘’Tune it! Safe!’’, που διοργανώνεται από το 2005 και μετά κάθε χρόνο στο πλαίσιο της έκθεσης ‘’Εssen Motor Show’’ με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας και του Συνδέσμου Βελτιωτών Αυτοκινήτων VDAT της ίδιας χώρας.

Εφέτος παρουσιάζεται στην έκθεση ένα «φτιαγμένο» περιπολικό της γερμανικής Αστυνομίας, που έχει ως βάση του το VW Golf R και το επιμελήθηκε η γνωστή εταιρεία tuning, Oettinger. Το εντυπωσιακό όχημα εφοδιάζεται με ένα πλήρες κιτ αεροδυναμικών βοηθημάτων και τετραπλές εξατμίσεις διαμέτρου 90 χιλιοστών.

[custom:google-ads]

Το δίλιτρο μοτέρ βενζίνης TSI έχει αναβαθμιστεί από τους 310 στους 400 ίππους, με αποτέλεσμα να επιταχύνει το φτερωτό περιπολικό από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6΄΄ και να πιάνει τα 290 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 235/30 ΖR 20, τα φρένα έχουν ενισχυθεί για να αντέχουν στην επιπρόσθετη ισχύ και τις δυνατές επιβραδύνσεις, ενώ οι προβολείς και οι σειρήνες φέρουν την υπογραφή της Hella.

Είμαστε βέβαιοι, ότι πολλοί αστυνομικοί (και όχι μόνον) θα επιθυμούσαν διακαώς να καθίσουν στο τιμόνι του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το οποίο φτιάχτηκε όμως αποκλειστικά για τις ανάγκες της έκθεσης και δεν πρόκειται να μπει ποτέ σε πραγματική υπηρεσία.

Πρόκειται ωστόσο για μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, γιατί συνήθως η Αστυνομία και οι λάτρεις των βελτιωμένων αυτοκινήτων βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αυτή τη φορά όμως προσπαθούν να συνεργαστούν και να αποδείξουν, ότι μπορούν να συμβιώσουν κάτω από συγκεκριμένους κανόνες ασφάλειας.

https://www.reader.gr/sites/default/files/policetuning8.jpg

Πηγή: www.reader.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis