Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:13 | 24/06/2015

«Ρατσιστική επίθεση με άρωμα Ν. Μανωλάδας στο Μαραθώνα με καταστροφή αγροτικής καλλιέργειας», καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

 
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «παραγωγός στο Μαραθώνα ζητάει από μετανάστες να φύγουν ενώ τραμπουκίζει και καταστρέφει τις σοδειές τους! Πήρε το αυτοκίνητο του τύπου τζιπ και εισέβαλε σε χωράφια τα οποία καλλιεργούσαν μετανάστες με αποτέλεσμα να καταστρέψει με τις ρόδες του το μεγαλύτερο μέρος των λαχανικών και άλλων φυτών, λίγο πριν τα συλλέξουν για να πουληθούν».
 
Επίσης καταγγέλλει ότι ο ιδιοκτήτης των εκτάσεων εισέβαλλε στο σπίτι όπου διαμένουν οι Πακιστανοί μετανάστες και χαστούκισε έναν εξ αυτών και παράλληλα άρχισε να τους προσβάλει αποκαλώντας τους «σκουπίδια» και τους έλεγε, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ: «Σας έχω πει εδώ και δύο εβδομάδες να φύγετε. Πάρτε τις φρέζες σας και φύγετε. Τι νομίζετε ότι θα μου κάνετε όλοι εσείς Ινδοί και Πακιστανοί που δουλεύετε εδώ; Σας γράφω όλους στα @@@….μου ».
 
Οι μετανάστες από το Πακιστάν, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι πρώην εργάτες στη δούλεψη του. «Είχαν εργαστεί στον ίδιο παραγωγό πάνω από δέκα χρόνια και νοίκιασαν 25 στρέμματα για να τα καλλιεργήσουν. Μετά έφτασε με το κόκκινο τζιπ του και κατέστρεψε την σοδειά προκαλώντας ζημιά κοντά στις 30.000 ευρώ».
 
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ επικοινώνησε με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καταγγέλλοντας το περιστατικό που συνέβη νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας και το απόγευμα τα θύματα της επίθεσης έδωσαν σχετική κατάθεση στους αστυνομικούς της υπηρεσίας αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.
 
Από τη πλευρά τους οι μετανάστες υποστηρίζουν ακόμη πως δεν τους είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και τότε διέκοψαν την εργασία τους. Ωστόσο στη συνέχεια ζήτησαν να νοικιάσουν το χωράφι για να το καλλιεργήσουν. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισαν δικογραφία και την απέστειλαν στον εισαγγελέα για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis