Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:17 | 26/02/2018

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στις 6 τα ξημερώματα στην Καισαριανή. Εκείνη την ώρα ένας οδηγός ταξί είχε σταματήσει το ταξί του έξω από ένα μανάβικο, περίπου 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής στη συμβολή των οδών Φιλολάου και Συβρισσαρίου, όταν εξερράγη χειροβομβίδα που τον τραυμάτισε στο πόδι.

Αν και οι ίδιοι οι δράστες μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου προαναγγέλλουν ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, μία τρομοκρατική οργάνωση που ταιριάζει με την μεθοδολογία που ακολούθησαν οι δράστες, είναι η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

[custom:google-ads]

Υπενθυμίζεται πως είχαν επιτεθεί με καλάσνικοφ στην διμοιρία της Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και την πρεσβεία του Μεξικό, ενώ στην πρεσβεία της Γαλλίας και μάλιστα μερικά 24ωρα πριν την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, είχαν επιτεθεί με χειροβομβίδα που πέταξαν κοντά στο κουβούκλιο του αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Η επίθεση αυτή είχε γίνει σχεδόν εν κινήσει από μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν, κάτι που είναι πιθανό να συνέβη και σε αυτή την περίπτωση και απλά να μην έγιναν αντιληπτοί.

Στο σημείο της έκρηξης οι αστυνομικοί εντόπισαν μικρές υλικές ζημιές στο μανάβικο όχι όμως κάποιον κρατήρα ή υπολείμματα που θα τους έκαναν να αντιληφθούν ότι επρόκειτο για επίθεση με χειροβομβίδα.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Πηγή:   news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis