Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 02/01/2015

 

«Καμία ανακωχή με το κράτος. Όχι στις εκλογικές αυταπάτες. Τη λύση θα τη δώσει μόνο ο ένοπλος λαός» γράφει στον επίλογο... πρωτοχρονιάτικου κειμένου του, ο Νίκος Μαζιώτης ως ο πρώτος «ένοικος» των φυλακών τύπου Γ στον Δομοκό. Δηλώνει πως δεν έχει καμία αυταπάτη για τη θέση μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις φυλακές τύπου Γ, τις οποίες «δεν πρόκειται να καταργήσουν, ούτε θα πάρουν πίσω τις μεταγωγές, όπως δε θα καταργήσουν και τις μνημονιακές συμβάσεις», όπως καταγράφει.

Το φυλακισμένο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένες φυλακές είναι «φυσική συνέχεια και συνέπεια της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους απέναντι στους ένοπλους αγωνιστές και το αντάρτικο».

Ο Νίκος Μαζιώτης ισχυρίζεται πως λίγες ώρες αφότου «κατέρρευσε η κυβέρνηση Σαμαρά» πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο είναι η τελευταία πράξη μιας κυβέρνησης «που δεν άντεξε όπως και οι προηγούμενες να σηκώσει το βάρος της πολιτικής κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζει τα τελευταία 2,5 χρόνια καθ’ υπαγόρευση της τρόικας και της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ».

Ο πρωταγωνιστής των δράσεων του Επαναστατικού Αγώνα γράφει πως χαρακτηριστικά πως «φοβούνται τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα και γι΄ αυτό θέλουν να μας θάψουν ζωντανούς στην απομόνωση μέσα στις καινούργιες φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η μεταγωγή μου στο Δομοκό ήταν βασική τους επιδίωξη μετά την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου, όπου συνελήφθηκα τραυματισμένος κι είχαν προαναγγείλει, ότι θα ήμουν ο πρώτος κρατούμενος που θα πήγαινε εκεί».

Στον επίλογο του κειμένου εξηγεί: «Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που το καθεστώς είναι απονομιμοποιημένο και έχει χάσει την κοινωνική συναίνεση λόγο της κρίσης και της λαίλαπας που έχει εξαπολύσει, η αντιμετώπιση του ένοπλου αγώνα ή της απειλής του αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την εξουσία, αφού όπως έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι και με αφορμή τη σύλληψή μου, για την οποία δέχτηκαν και τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ, η ασφάλεια συναρτάται με τη σταθερότητα, τις επενδύσεις και τη συνέχιση του προγράμματος διάσωσης».

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis