Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:35 | 23/09/2019

Στη διαδικασία πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε κατ’ εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη να προχωρήσει στην προκήρυξη 101 θέσεων, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά τη Θεσσαλονίκη και την Αττική.

Μάλιστα, στην περίπτωση της Αττικής, προστίθενται σε ακόμη 2.000 νέα στελέχη, τα οποία θα προσληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, τη στιγμή που για τις υπόλοιπες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας δε λαμβάνεται η παραμικρή μέριμνα.

[custom:google-ads]

Όπως τονίζει ο Γ. Σαρακιώτης, «η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί εύλογες απορίες, καθώς επανειλημμένες είναι οι κρούσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για τα υφιστάμενα κενά σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ εξαίρεση δεν αποτελεί η Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα η Φθιώτιδα. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απέρριψαν την ως άνω πρόταση (το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 3-2), με συνοδεία έγγραφης καταγγελίας καθώς θεώρησαν ότι αποτέλεσε προϊόν πρωτοφανών μεθοδεύσεων».

Καταλήγοντας ο βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε ότι «η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας παρουσιάζει ελλείψεις προσωπικού, με το διαρκές αίτημα να συνίσταται στην ενίσχυσή της και επ’ ουδενί στην αποδυνάμωσή της όπως δυστυχώς συμβαίνει», ρωτώντας παράλληλα για τους λόγους, οι οποίοι οδήγησαν στην ως άνω απαράδεκτη απόφαση, καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι με την κάλυψη των κενών στη Φθιώτιδα και στην υπόλοιπη χώρα. Η επίκαιρη ερώτηση του Γ. Σαρακιώτη αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή:  avgi.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών- Κρατήστε τη θέση σας και προλάβατε τις μειωμένες τιμές!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis