Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:50 | 30/10/2020

Εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου στεγάζονται τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου τα οποία φιλοξενούν το σύνολο σχεδόν των κρατουμένων του Νομού, εξυπηρετώντας τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω έλλειψης χώρων κράτησης στις υπηρεσίες αυτές.

Λόγω της μεγάλης κινητικότητας των κρατουμένων στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου κυρίως, αλλά και στα υπόλοιπα κρατητήρια των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, αλλά και της αδυναμίας της υπηρεσίας καθαρισμού των κλινοσκεπασμάτων κάθε φορά που νέος κρατούμενος αναχωρεί ή εισέρχεται, ανά διαστήματα έχει διαπιστωθεί να παρουσιάζονται στους κρατούμενους μεταδιδόμενα νοσήματα κάτι που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους συναδέλφους μας, για τους επισκέπτες πολίτες αλλά και για τους ίδιους του κρατουμένους , την περίοδο αυτή ειδικά που η υγιεινή είναι η καλύτερη πρόληψη κατά της διασποράς του Covid-19.

Για τον λόγο αυτό την 01-09-2020 αιτηθήκαμε από την Περιφέρεια Κρήτης, γνωρίζοντας την ευαισθησία της αλλά και την διαχρονική στήριξή της στο έργο της τοπικής Αστυνομίας, την κάλυψη της δαπάνης αγοράς ενός επαγγελματικού πλυντηρίου και ενός επαγγελματικού στεγνωτηρίου για το Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου προκειμένου να λυθεί οριστικά το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα.

Σήμερα 30-10-2020 ο Πρόεδρος Πικράκης Γεώργιος, ο Γ.Γραμματέας Αναμουρλού Χρήστος και ο Αν. Γ.Γραμματέας Χαραλαμπάκης Ζαχαρίας συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο ο οποίος, προς ικανοποίηση του αιτήματός μας, τους ενημέρωσε ότι η δαπάνη για την αγορά του εξοπλισμού θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Κρήτης. Ευχαριστούμε τόσο τον ίδιο όσο και την Περιφέρεια Κρήτης που για άλλη μία φορά στέκονται εμπράκτως δίπλα μας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Ηγουμενίδη Νικόλαο , ο οποίος αφού ενημερώθηκε για το θέμα αυτό στην πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία μας, ενδιαφέρθηκε για την άμεση επίλυσή του και παρευρέθηκε στην συνάντηση αυτή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Α.Υ.Ν.Η.  

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ Χρήστος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis