Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 09/02/2024

Στο Ηράκλειο βρέθηκε την Παρασκευή ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, συμμετέχοντας στην ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακης Πυροσβεστικης Διοικησης Κρητης,  για την προετοιμασία της νέας αντιπυρικής περιόδου. Όπως και στα Χανιά έτσι και στο  Ηράκλειο γνωστοποίησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την πρόσληψη 650 δασοπυροσβεστών.

Όπως τόνισε ο ίδιος οι διυπουργικές συσκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει. "Σκοπός είναι να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εναέρια μέσα. 

Διαβάστε επίσης

Τουρνάς Πολιτική προστασία

Μιλώντας για τις μεγάλες φυσικές καταστροφές ο κ. Τουρνάς σημείωσε πως είναι θεμελιώδης η κατάλληλη προετοιμασία για την έγκαιρη αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων. 

Τουρνάς Πολιτική προστασία

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε ότι η προετοιμασία για την αντιπυρική προστασία ξεκινά πολύ νωρίς, φέτος, από τον Φεβουάριο και τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους δήμους και τους αυτοδιοικητικούς φορείς είναι έτοιμη να υποστηρίξει με διεκδικήσεις και να ενισχύσει με εξοπλισμό όπου χρειάζεται.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis