Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:19 | 16/06/2023

Μία 27χρονη Αφγανή μίλησε στο MEGA  για την εμπειρία της κατά το ταξίδι προς της Ελλάδα το 2019 όπου το φουσκωτό, στο οποίοι επέβαινε, ναυάγησε με 68 ανθρώπους.

Μεγάλα κέρδη φέρνουν για τους διακινητές τα δρομολόγια θανάτου, όπως αυτό που ξεκίνησε από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό τις ιταλικές ακτές και κατέληξε σε πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Διαβάστε επίσης

Δυστυχώς αυτή δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η μόνη φορά που η Μεσόγειος μετατράπηκε σε «υγρό τάφο» μεταναστών που μπαίνουν σε ένα σκάφος με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Μία 27χρονη Αφγανή, η οποία έζησε μία παρόμοια κατάσταση, μιλά στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε ναυάγησε με τους 68 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Είμασταν 4 ώρες πάνω στη φουσκωτή βάρκα και παραλίγο να βουλιάξει γιατί είχαν μπει μέσα νερά. Οι Έλληνες λιμενικοί μας έσωσαν.  Ήρθαμε το 2019 και πληρώσαμε 1800 ευρώ το άτομο. Ήμασταν 68 άτομα πάνω και ή βάρκα ήταν χαλασμένη και πολύ μικρή».

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis