Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:08 | 09/11/2018

Για "αναρχικούς με άδεια" και πλήρη ατιμωρησία κάνει λόγο, σε ρεπορτάζ του για την αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας", το περιοδικό Economist, θέτοντας το ερώτημα μήπως αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση θέλει να διατηρεί τα "ριζοσπαστικά της διαπιστευτήρια".

[custom:google-ads]

Αναφερόμενο στα Εξάρχεια, το περιοδικό κάνει λόγο για μια γειτονιά η οποία, πέραν των πολυσύχναστων μπαρ και εστιατορίων, αποτελεί και το καταφύγιο μιας "μικρής αλλά ιδιαίτερα δραστήριας κοινότητας αυτοαποκαλούμενων αναρχικών. Οι εξτρεμιστές πετούν κοκτέιλ μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με ρίψη δακρυγόνων. Οι διαμαρτυρίες των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι υποφέρουν από τις συνεχείς συγκρούσεις, συνήθως αγνοούνται από τις αρχές".

Περνώντας πιο ειδικά στον "Ρουβίκωνα", στο άρθρο γίνεται αναφορά στην έδρα της οργάνωσης, η οποία βρίσκεται σε ένα "σινέ - μπαρ στην πλατεία Εξαρχείων, η οποία είναι γεμάτη με διακινητές ναρκωτικών ουσιών και πωλητές λαθραίων τσιγάρων. Ο Ρουβίκωνας", όπως σημειώνεται, "συνηθίζει τις επιθέσεις όχλησης κατά πρεσβειών, κυβερνητικών κτηρίων και γραφείων πολυεθνικών εταιρειών. Τα μέλη του συνήθως δεν συλλαμβάνονται, ενώ οι εισαγγελείς κρίνουν τις πράξεις των μελών της ομάδας ως υπερβολικά ασήμαντες για την έναρξη ειδικής έρευνας".

"Πολλοί παρατηρητές", συνεχίζει ο αρθρογράφος του Economist, "θεωρούν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανέχεται εσκεμμένα τις δραστηριότητες του Ρουβίκωνα, προσπαθώντας να διαβεβαιώσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι, παρά την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας, τα οποία αποδίδει στους δανειστές της χώρας, η ίδια στην καρδιά της παραμένει ένα ριζοσπαστικό κίνημα".

Μάλιστα, στο άρθρο γίνεται και αναφορά στην παρέμβαση του προέδρου της Βουλής και ανώτερου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος είχε ουσιαστικά διατάξει να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του "Ρουβίκωνα", όταν οι τελευταίοι εισέβαλαν στη Βουλή, με το αιτιολογικό ότι επρόκειτο για μια "απλή πράξη διαμαρτυρίας".

 capital.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis