Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι_intime
22:44 | 23/02/2024

Ένα πρωτοφανές περιστατικό θέλησε να καταγγείλει σήμερα μια Χανιώτισσα, κατά την εμπειρία της επίσκεψής της στο παράρτημα του ΟΑΕΔ στην οδό Τζανακάκη (νυν ΔΥΠΑ).

Όπως καταγγέλλει στο zarpanews.gr, η κ. Ιωάννα Κασίμη, στην προσπάθειά της να μπει στο κτήριο της δημόσιας υπηρεσίας στη 1 περίπου το μεσημέρι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί, «έφαγε πόρτα» από τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι που φυλάσσει τον χώρο, ο οποίος της απέτρεψε την είσοδο, λέγοντάς της πως θα έπρεπε να έχει κλείσει ραντεβού ενώ την παρότρυνε, οποιαδήποτε συναλλαγή επιθυμεί, να την κάνει ηλεκτρονικά. Η καταγγέλλουσα κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, η οποία έσπευσε για την διευθέτηση του συμβάντος.

Διαβάστε επίσης

«Από πότε δεν μπορεί ένας Έλληνας πολίτης να μπει σε δημόσια υπηρεσία; Ποιος το απαγορεύει; Είναι δυνατόν να είμαι πολίτης αυτού του κράτους και να μην με αφήνουν να μπω να ρωτήσω σε δημόσια υπηρεσία;»

Η κ. Κασίμη εξήγησε πως «μου έδειξαν την εγκύκλιο που λέει ότι για να εξυπηρετηθεί κάποιος πρέπει να έχει ραντεβού. Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να κλείσω ηλεκτρονικά το ραντεβού και ήθελα να ρωτήσω τη διαδικασία από κοντά για το τι πρέπει να κάνω. Πουθενά δεν λέει ότι απαγορεύεται η είσοδος στην υπηρεσία. Αν είναι δυνατόν. Δεν πάω στο σπίτι κάποιου ιδιωτικά, σε δημόσια υπηρεσία πήγα και δεν μπορεί ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας να αποτρέπει την είσοδο. Γι’ αυτό φώναξα την Αστυνομία».

Η καταγγέλλουσα μπήκε τελικά με την συνδρομή των αστυνομικών στο κτήριο της Δημόσιας Υπηρεσίας, όπου όπως διηγήθηκε η ίδια, ο προϊστάμενος, της είπε πως δεν υπήρχε πρόβλημα σχετικά με την είσοδό της και πως έπρεπε να τον ενημερώσει:

«Πώς να τον φωνάξω, από το πεζοδρόμιο;», αναρωτήθηκε η  η κ. Κασίμη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σε ποια δημόσια υπηρεσία σε εξυπηρετούν στο πεζοδρόμιο;».

Πρόκειται όντως για ένα πρωτοφανές περιστατικό, μιας και η είσοδος των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες είναι ελεύθερη.

Τι δηλώνει ο σεκιούριτι για το περιστατικό

Ο φύλακας που βρισκόταν στην πόρτα της υπηρεσίας, τόνισε στο zarpanews.gr ότι ήταν υποχρεωμένος να τηρήσει τις οδηγίες που είχε λάβει από τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος αλλά και σχετική εγκύκλιο που είναι σε ισχύ από πέρσι.

«Είχα λίστα με ραντεβού στην υπηρεσία και κανόνιζα να μπαίνει με τη σειρά όποιος είχε ραντεβού. Όμως από τον Απρίλιο του 2023 υπάρχει και εγκύκλιος του υπουργείου που αναφέρει ότι η υπηρεσία λειτουργεί με ραντεβού για πράγματα που δεν γίνονται ηλεκτρονικά. Αυτό που έκανα ήταν να τηρήσω όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο και τις εντολές του προϊστάμενου, δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό», είπε ο φύλακας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis