Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Υποστράτηγος
19:18 | 05/02/2024

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, συνοδευόμενη από εκλεγμένους αντιπροσώπους της επισκέφθηκε τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο κ. ΝΤΟΥΙΤΣΗ Φώτιο και αφού τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του, του εξέθεσε δια ζώσης,  καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα,  τα ζητήματα που απασχολούν τους  συναδέλφους – μέλη της που υπηρετούν στην Ασφάλεια, με κυριότερα εξ’ αυτών τα κάτωθι:

 

Εικόνα
ενωση αθηνασ

Διάθεση του προσωπικού σε καθήκοντα

αλλότρια της αποστολής της Ασφάλειας

Οι συνεχείς εντολές από πλευράς της Ηγεσίας προς την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για φύλαξη νέων “ευπαθών” στόχων και προσώπων,  αποβαίνει αποκλειστικά εις βάρος της φύσης και της κύριας αποστολής της εκάστοτε Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεπώς και εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Συχνό φαινόμενο αποτελεί και η αναζήτηση ευθυνών από τις δικαστικές αρχές αναφορικά με τη καθυστέρηση στην διεκπεραίωση των εκκρεμούντων υποθέσεων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμής τους διατίθεται καθημερινά σε πάρεργα και ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών.

 

Αποσπάσεις Αστυνομικών από τη Δ/νση Ασφαλείας

Την ώρα που στη δημοσιότητα και στην επικαιρότητα πρωταγωνιστούν μονίμως η παραβατικότητα των ανηλίκων, η ανομία στις γειτονιές, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της βαριάς εγκληματικότητας, η αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και των διαρρήξεων, η μάστιγα των ναρκωτικών, η δίωξη των αρχαιοκαπήλων, η ποσοτικά αυξανόμενη τάση στις ανθρωποκτονίες και στους βιασμούς και η εν γένει αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και την ίδια ώρα που οι πολίτες απαιτούν ασφάλεια, η Ηγεσία να διατάσσει κομβικές κεντρικές Υπηρεσίες και Τμήματα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της οποίας το αντικείμενο εμπεριέχει το 80 % της εγκληματικότητας, να αποσπάσουν  αστυνομικούς της προς ενίσχυση άλλης Διεύθυνσης εκτός Διεύθυνσης Ασφαλείας (πεζές περιπολίες, Μεταγωγών, Αεροδρόμιο. Τροχαία). Θεωρούμε επίσης ότι αστυνομικοί οι οποίοι συμπλήρωσαν τρεις μήνες σε Υπηρεσίες της Δ/νσης Ασφαλείας και οι οποίοι αποσπάσθηκαν από την οργανική τους θέση ύστερα από την επιστροφή τους από ευπαθείς στόχους, επιβάλλεται όπως επανακάμψουν στις οργανικές τους θέσεις (εντός της Δ/νσης Ασφαλείας) και να μην συνεχίσουν με τυχόν προσωρινές μετακινήσεις, πλην τυχόν περιπτώσεων που δήλωσαν επιθυμία συνέχισης της απόσπασής τους.

Παραβίαση διατάξεων χρόνου εργασίας

  • Παράτυπη διάθεση του προσωπικού σε συνεχόμενη διπλή νυχτερινή εργασία.
  • Διαταγές για μέτρα ασφαλείας που διατάσσονται αργά το βράδυ, έχουν ως αποτέλεσμα να τροποποιείται αρκετά συχνά η υπηρεσία που έχει ανακοινωθεί και σε λίγες -ευτυχώς- περιπτώσεις να ανακαλούνται οι Ημερήσιες Αναπαύσεις. Ως συνέπεια, αρκετές Υπηρεσίες, προκειμένου να αποφεύγουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και παράπονα των συναδέλφων, επιλέγουν να μην εκδίδουν υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση.

 

Σταθερά σημεία

Έως ότου αποφανθούν οι δικαστικές αρχές όπου έχουμε προσφύγει, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι η διάθεση προσωπικού ακίνητο σε φύλαξη σταθερών στόχων συνεχίζεται, δυστυχώς, απρόσκοπτα.

 

Βανάκι Μεταγωγών Υ.Α.Α.

Διατήρηση της Διαταγής σύμφωνα με την οποία ικανοποιήθηκε το αίτημά μας για τις μεταγωγές με το βανάκι, όπου οι Υπηρεσίες των αστυνομικών καλούνται να μεριμνούν εγκαίρως για την αντικατάσταση του προσωπικού και την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας, σχετικά με τον υπολογισμό του επιπλέον εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας. Σε περίπτωση δε αδυναμίας αντικατάστασης σε μεταγωγή η οποία επιβάλλεται να συνεχιστεί περαιτέρω, οι συνοδοί αστυνομικοί δεν θα διατίθενται σε υπηρεσία την επόμενη μέρα, ή θα χορηγείται Ημερήσια Ανάπαυση, ανάλογα με την περίπτωση.

Ελλειμματική η δύναμη των Τ.Α. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος της αστυνόμευσης των τοπικών γειτονιών.

Κρατητήρια  

Δεν περιποιεί τιμή για την ΕΛ.ΑΣ. η παραμονή ανήλικων φυλακισμένων από σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας (π.χ. φυλακές Κασσαβέτειας, ΙΑΑΣΕ Βόλου) στα αστυνομικά κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για  10-15 μέρες ! Επίσης, ποινικοί κρατούμενοι για τους οποίους έχει εκδοθεί φυλακτήριο για τα καταστήματα κράτησης της Χώρας παραμένουν επί μακρό χρονικό διάστημα στα κρατητήρια 7ου ορόφου Α.Μ.Α..

Ομάδες Ο.Π.Κ.Ε.

Πλήρης απεμπλοκή των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. από ακίνητη φύλαξη στόχων και επιστροφή στους τομείς αρμοδιότητάς τους σε μόνιμη βάση, με αποκλειστική απασχόλησή τους με τα καθήκοντα που απορρέουν από το Π.Δ. 12/2014 και όχι να επιστρέφουν στην φύλαξη σταθερών σημείων όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Όλα τα θέματα συζητήθηκαν διεξοδικά, για αρκετή ώρα και σε πολύ καλό κλίμα. Ο κύριος Διοικητής μας ανέφερε ότι στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αρκετά από αυτά να επιλυθούν.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών το αμέσως προσεχές χρονικό  διάστημα θα μεταφέρει στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία ζητήματα που υπερβαίνουν την αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και απασχολούν τους υπηρετούντες συναδέλφους της, ώστε να τύχουν επιτέλους οριστικής επίλυσης.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis