Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:20 | 26/10/2023

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

 

Κοιν:

1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνο ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ

3) Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Εμμανουήλ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

4) Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΚΟΝΔΥΛΗ

5) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α. Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο ΠΟΛΥΖΟ  

6) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

 

Θέμα: «Προχειρότητα στην κατανομή αστυνομικών που επιστρέφουν από  ευπαθείς στόχους»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, διατυπώνει σοβαρές επισημάνσεις  όσον αφορά στη διαδικασία ενίσχυσης των υποστελεχωμένων αστυνομικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη ευπαθών στόχων.

Γνωρίζοντας εκ του σύνεγγυς το πρόβλημα και λαμβάνοντας υπόψη προγενέστερες καταγγελίες, αλλά και παρεμβάσεις στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, θεωρούμε εύλογη την ανησυχία για τυχόν αποτυχία του όλου εγχειρήματος, αφού πρώτοι θα πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο οι συνάδελφοί μας, πέραν της γενικότερης αναστάτωσης του προσωπικού από μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη.

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, που καθημερινά πλέον επιβαρύνεται με νέες για το αστυνομικό προσωπικό προκλήσεις, προφανώς δεν χωρούν ανέξοδοι πειραματισμοί και αποσπασματικές λύσεις. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ζωτικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας θα απαντηθεί με την ορθολογική αξιοποίηση όλου του αστυνομικού προσωπικού, με γνώμονα βεβαίως το δημόσιο συμφέρον χωρίς εκπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Σας καλούμε, επομένως να εξετάσετε σοβαρά τον προβληματισμό και τις προτάσεις της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καθόσον η περιγραφή του προβλήματος και η αναφορά σε συγκεκριμένες αποφάσεις της διοίκησης, δεν επιδέχονται περιθώρια εφησυχασμού εκ μέρους κανενός.

Ας αποτελέσουν οι παρεμβάσεις της διοίκησης στην πρωτεύουσα της Χώρας, επιτέλους, έναν ελπιδοφόρο οδηγό για την βελτίωση της αστυνόμευσης και την αποτελεσματικότερη λειτουργία συνολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

* Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis