Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 22/11/2023

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου 2023, τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας.

Η νέα υποδομή αποτελείται από 500 τ.μ., κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, εδρεύει στα όρια της πόλης του Πύργου και έχει στελεχωθεί με τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, τόσο για την κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στη Ηλεία, όσο και των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας.

Σήμερα, τη θέση του Διοικητή, κατέχει ανώτατος Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος με βαθμό Αρχιπυράρχου δεδομένων της κάλυψης των αυξημένων Υπηρεσιακών αναγκών που στατιστικά έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια καθορίζοντας την Π.Ε. Ηλείας, ως μια από τις πλέον πυρόπληκτες περιοχές της χώρας μας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς στην ομιλία του τόνισε τη σημαντική συμβολή της δημιουργίας των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και όπως ανέφερε: «… θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου. Αυτές οι δράσεις είναι ότι πιο πολύτιμο μπορεί ο Έλληνας πολίτης να προσφέρει στο Πυροσβεστικό προσωπικό ως ενθάρρυνση και επιβράβευση για το δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελεί. Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θέλω να σας διαβεβαιώσω και να εγγυηθώ ότι οι πυροσβέστριες και οι πυροσβέστες θα εξακολουθήσουν να επιτελούν το καθήκον τους τιμώντας τον όρκο που έδωσαν συνεχίζοντας την υψηλή πυροσβεστική παράδοση της αυτοθυσίας και της γενναιότητας. Σας συγχαίρω για το δύσκολο έργο σας, το οποίο άλλωστε αναγνωρίστηκε για μια ακόμα φορά το φετινό καλοκαίρι, τόσο στις μεγάλες πυρκαγιές, όσο και στα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την πατρίδα μας και σας εύχομαι να έχετε υγεία και να συνεχίσετε να υπηρετείτε το πυροσβεστικό λειτούργημα, την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μας. Ο Νομός Ηλείας και ειδικότερα η περιοχή του Πύργου παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και αυξημένο βαθμό δυσκολίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, η βλάστηση είναι πυκνή, το ανάγλυφο δύσκολο, ενώ η μίξη αστικού και δασικού είναι διευρυμένη. Οι συνάδελφοι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν στο νομό Ηλείας πολλά και πολύπλοκα συμβάντα. Στο πρόσφατο δε παρελθόν, δοκιμάστηκε ο νομός από εκτεταμένες πυρκαγιές. Όλοι αναγνωρίζουν τον αγώνα που έδωσαν οι συνάδελφοι στις πυρκαγιές του νομού, ιδιαίτερα το 2007, αλλά και μετέπειτα, και το τίμημα που κάποιοι πλήρωσαν δίνοντας ακόμα κι την ζωή τους για να προασπίσουν την ζωή και την περιουσία των πολιτών. Το Πυροσβεστικό Σώμα δίνει καθημερινό αγώνα αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής με αυταπάρνηση και ζήλο πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής. Οι νέες αυτές εγκαταστάσεις αποτελούν την προμετωπίδα όλων των υπηρεσιών του νομού προσφέροντας ένα περιβάλλον βελτιωμένο για την καθημερινότητα του προσωπικού, ένα περιβάλλον το οποίο θα προσδώσει ποιότητα και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους συναδέλφους . Σας εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη και να συνεχίζετε να επιτελείτε το έργο, που ήδη επιτελείτε μέχρι σήμερα, με αυταπάρνηση και ζήλο και κάθε επιτυχία…».

Στη συνέχεια ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηλείας, Αρχιπύραρχος Βασίλειος Σολδάτος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους σκοπούς που θα συμβάλλουν οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις με πρωταρχικό μέλημα την εξυπηρέτηση των πολιτών και τόνισε: «… οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις αποτελούν την καρδιά των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Ηλεία. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εδώ. Πληρούν όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας,  διαθέτοντας πρόσβαση και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Φέτος επέστρεψα στην Ηλεία, έναν νευραλγικό και ιδιαίτερο νομό, ύστερα από Απόφαση του κ. Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, για την αναβάθμιση της Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, με Διοικητή Ανώτατο Αξιωματικό, από ανώτερο που κατείχε την θέση μέχρι πέρυσι. Ο ρόλος της διοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντικός,  τόσο στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και την υλοποίηση του στο πεδίο της μάχης όσο και στις Διοικητικές Υπηρεσίες  που παρέχει. Με τη στήριξη του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, τον οποίο θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω, οι νέες εγκαταστάσεις εξοπλίστηκαν με σύγχρονα ηλεκτροτεχνικά μέσα, και υλικά που μας διατέθηκαν απευθείας από το Αρχηγείο και μέσω προϋπολογισμών που μας εγκρίθηκαν άμεσα. Αρωγοί στην προσπάθεια μας, ήταν και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καθώς και η ιδιωτική πρωτοβουλία, που συνέδραμαν στον εξοπλισμό του κτιρίου και τους οποίους θέλω επίσης να ευχαριστήσω. Ιδιαίτερα όμως θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, που επί πολλά έτη είναι Αρωγός, τόσο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού μας όσο και του Σώματος γενικότερα. Και πορευόμαστε  πάντα στο δύσκολο καθήκον μας, με τις ευχές και την ευλογία του! Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηλείας αλλά και όλους τους συναδέλφους για την ενεργή συμμετοχή τους στην υλοποίηση της σημερινής εκδήλωσης».

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο για την συμβολή της ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις. Ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηλείας, Αρχιπύραρχος Βασίλειος Σολδάτος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά  για την στήριξή του στον εξοπλισμό των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων με σύγχρονα ηλεκτροτεχνικά μέσα και στη συνέχεια απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Υποστράτηγο Π.Σ. Νικόλαο Νικολακόπουλο, στον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγο Π.Σ. Νικόλαο Ρουμελιώτη και στον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο Χριστόφορο Μπόκα. O Αντιπύραρχος Τάσος Κοτσώνης απένειμε αναμνηστική πλακέτα, από το προσωπικό της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηλείας, στον Διοικητή Αρχιπύραρχο Βασίλειο Σολδάτο.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και οι Βουλευτές, Νικολακόπουλος Ανδρέας ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., Διονύσης Καλαματιανός ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Μιχαήλ Ιωάννης Κατρίνης ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στην ομιλία τους αναφέρθηκαν στην συμβολή των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων για την Ηλεία και εξήραν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Δήμαρχος Κρεστένων - Ανδρίτσαινας Σάκης Μπαλιούκος, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Φιγαλείας Κώστας Μητρόπουλος, και η Διευθύντρια Δασών Ηλείας Αγγελική Τσάκωνα.

Επίσης παρευρέθηκαν, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Πύραρχος Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, ο Διοικητής ΣΕΤΤΗΛ Συνταγματάρχης (ΤΧ) Παρασκευάς Κατσιλίδης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας Ταξίαρχος (Ι) Ματθαίος Κανουπάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο εκπρόσωπος Λιμεναρχείου Κατακόλου Σημαιοφόρος Ανδρέας Τρυφωνόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και πλήθος στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.), σύμφωνα με το ν. 4662/2020, υπάγονται στην οικεία Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.), έχουν στην αρμοδιότητά τους τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού και εδρεύουν στην πρωτεύουσά του. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, θεομηνίας ή άλλου σοβαρού συμβάντος, ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν., κατόπιν ενημέρωσης του Διοικητή της οικείας ΠΕ.ΠΥ.Δ., μεταβαίνει και αναλαμβάνει την διεύθυνση του πυροσβεστικού έργου και τον συντονισμό των πυροσβεστικών και λοιπών, τακτικών, επιχειρησιακών και υποστηρικτικών δυνάμεων πολιτικής προστασίας.

Στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας παρευρέθηκε η Ε.Α.Π.Σ., η οποία εκπροσωπήθηκε απο τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τσίγκα και το μέλος Δ.Σ. Απόστολο Φλώρο.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis