Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:10 | 07/11/2023

Τo Κέντρο δια βίου μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προσφέρει κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: "Η «τέχνη» του πολέμου στον Μεσαίωνα: Εισαγωγή στη Στρατιωτική Ιστορία του Βυζαντίου".

Πρόκειται για ένα καινοτόμο για τον ακαδημαϊκό χώρο πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζει τα πορίσματα της σύγχρονης έρευνας για τον πόλεμο στο Βυζάντιο, εστιάζοντας στον μηχανισμό της πολεμικής σύγκρουσης, δηλαδή στην πολεμική «τέχνη».

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα, περιγράφεται η βυζαντινή τακτική και στρατηγική, ο στρατός και ο εξοπλισμός του, η πολιορκητική πρακτική, ο  χερσαίος και ναυτικός πόλεμος. Επίσης, προβάλλονται οι λαοί της Ανατολής και της Δύσης (Νορμανδοί, Λαοί της στέππας, Άραβες, Οθωμανοί) που συγκρούστηκαν κατά καιρούς με τους Βυζαντινούς «ανταλλάσσοντας» πολεμικές μεθόδους και καταθέτοντας στα πεδία των μαχών την πολεμική εμπειρία τους.

Τέλος, αναλύεται η «πολεμική» ιδεολογία των Βυζαντινών, αφού ο πόλεμος αποτελούσε γι’ αυτούς ένα ολοκληρωμένο σύστημα ιδεών, αξιών και πεποιθήσεων.

Το πρόγραμμα δομείται σε 20 διδακτικές ενότητες (100 ώρες) και διαρκεί 5 μήνες.

Απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όσο και σε αποφοίτους όλων των Σχολών και κυρίως των Στρατιωτών Σχολών, Αστυνομικών Ακαδημιών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Μάλιστα στους απόφοιτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρέχεται ειδική έκπτωση.

Επιστημονικώς Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Επίκουρη καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ. Ευστρατία Συγκέλλου, ενώ μαζί της διδάσκει ο Δρ. Γεώργιος Θεοτόκης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

 https://kedivim.eap.gr/?page_id=14026

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis