Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:19 | 23/03/2024

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης

Σκοτεινές πτυχές που στάθηκε αδύνατο να έρθουν στο φως υπάρχουν στην υπόθεση της σύλληψης αστυνομικού που κατηγορείται για μαστροπεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των έμπειρων αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Διαβάστε επίσης

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι ο 40χρονος είχε στην κατοχή του εφτά ασύρματους, εκ των οποίων οι δύο ήταν συντονισμένοι σε συχνότητες της Αστυνομίας για να «ακούει» τους συναδέλφους του.

Η αρχική καταγγελία που έλαβαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έκανε για αστυνομικό που συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας, ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκε κάποιο κύκλωμα αλλά η δράση του 40χρονου αστυνομικού που υπηρετούσε κατά το παρελθόν στην Αντιτρομοκρατική και μέχρι πριν λίγες ημέρες στην Ασφάλεια.

Πως όμως ο αστυνομικός βρήκε τις τουλάχιστον 10 διαφορετικές εκδιδόμενες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, τις οποίες φέρεται να μετέφερε σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής για να συνευρίσκονται ερωτικά με πελάτες; Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι ο 40χρονος ήταν τόσο «επαγγελματίας» στις κινήσεις του και τόσο προσεκτικός που δεν άφησε περιθώρια για να φανερωθούν τυχόν συνεργοί του, οι οποίοι εκτιμάται ότι υπάρχουν. Το γεγονός ότι κατά το παρελθόν έχει περάσει από την Αντιτρομοκρατική ενδεχομένως να του έδωσε ένα «προβάδισμα» σε σχέση με τη «κάλυψη» της δράσης του.

Αλλαζε αυτοκίνητα και έλεγε ότι χρωστούσε χρήματα

«Δεν μιλούσε για τις… δουλειές του στο τηλέφωνο, άλλαζε διαρκώς αυτοκίνητα και μάλιστα φρόντιζε όταν μιλάει στο κινητό να δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που χρωστάει χρήματα και βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Υποψιαζόταν ότι μπορεί να τον ‘ακούν’ οι Αρχές, όπως όντως συνέβαινε; Τίποτα δεν αποκλείεται. Το γεγονός πάντως ότι μετέφερε τουλάχιστον 10 διαφορετικές γυναίκες σε ξενοδοχεία δείχνει ότι πιθανότατα υπάρχει ένα κύκλωμα πίσω από αυτό που δεν στάθηκε δυνατόν να αποκαλυφθεί. Και εκτιμάται ότι υπάρχει κάποιο πρόσωπο-κλειδί που δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί», σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

Το γεγονός ότι ο 40χρονος είχε την ιδιότητα του αστυνομικού τον καθιστούσε απολύτως κατάλληλο για μεταφορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη σύλληψή του διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του εφτά ασύρματους, εκ των οποίων οι δύο ήταν συντονισμένοι σε συχνότητες της Αστυνομίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «άκουγε» τις διαβιβάσεις των συναδέλφων του και έτσι απέφευγε τυχόν «απρόσμενες συναντήσεις» κατά τις μεταφορές των γυναικών. Ο αριθμός των ασυρμάτων που βρέθηκαν δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι άλλες πληροφορίες θα μπορούσε να έχει διοχετεύσει ο 40χρονος και προς ποιες κατευθύνσεις.

Οι Εσωτερικές Υποθέσεις έκαναν έρευνα και σε εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων που ανήκει στη -ρωσικής καταγωγής- σύζυγο του 40χρονου, η οποία δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Η έρευνα εκεί έγινε για να διαπιστωθεί εάν ο αστυνομικός χρησιμοποιούσε οχήματα της εταιρίας για τις μεταφορές των εκδιδόμενων γυναικών.

Ο αστυνομικός θα περάσει από το αυτόφωρο για την παράνομη κατοχή των ασυρμάτων και μίας σιδερογροθιάς και θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για να απολογηθεί για το αδίκημα της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση, καθώς αποφασίστηκε από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να διαχωριστούν οι δικογραφίες.

«Έπαιρνα 20 ή 30 ευρώ τη φορά»

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης του προχώρησε ο αστυνομικός που συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για μαστροπεία και ο οποίος αποδέχτηκε μία σειρά από παράνομες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, φέρεται να παραδέχτηκε ότι στις 14 Μαρτίου 2024 και στις 15 Μαρτίου του 2024 μετέφερε εκδιδόμενη γυναίκα σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στη Μεταμόρφωση. Την πρώτη ημέρα έλαβε ως αμοιβή 20 ευρώ και τη δεύτερη 30 ευρώ.

Επίσης φέρεται να ομολόγησε ότι κάνει αυτή τη «δουλειά» τον τελευταίο χρόνο με περίπου 10 διαφορετικές εκδιδόμενες, ρωσικής ή ουκρανικής καταγωγής, οι οποίες -όπως είπε- επισκέπτονται εφήμερα την Ελλάδα για αναψυχή κατέχοντας νόμιμα έγγραφα.

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι αναλάμβανε την εξυπηρέτηση της μεταφοράς τους -έναντι αμοιβής- σε διάφορα ξενοδοχεία ημιδιαμονής της Αθήνας, κατονομάζοντας μάλιστα ορισμένα εξ αυτών. Επίσης, ανέφερε ότι οι εκδιδόμενες γυναίκες τον εμπιστεύονταν, καθώς αισθάνονταν ασφάλεια και οικεία λόγω της επικοινωνίας τους στην ίδια γλώσσα. Ο ίδιος έχει γεννηθεί στην Ουκρανία από όπου κατάγεται η μητέρα του.

«Είχα ανάγκη από δεύτερη δουλειά»

Όταν τον ρώτησαν οι αστυνομικοί γιατί το έκανε, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι χρωστούσε χρήματα και ότι είχε ανάγκη από δεύτερη δουλειά. Ο αστυνομικός υπηρετεί στην Ασφάλεια και κατά το παρελθόν είχε περάσει και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε μετά από τηλεφωνική καταγγελία που έγινε το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 2023. Άγνωστος κατήγγειλε ότι αστυνομικός ουκρανικής καταγωγής που υπηρετεί σε υπηρεσία του Πειραιά συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκδίδει αλλοδαπές γυναίκες. Μάλιστα, κατονομάστηκε το ξενοδοχείο όπου πηγαίνει τις εκδιδόμενες.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την παρακολούθηση του υπόπτου συναδέλφου τους και μάλιστα ζήτησαν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Από αυτήν προέκυψαν γεωγραφικά στίγματα του τηλεφώνου δίπλα από το ξενοδοχείο ημιδιαμονής που είχε υποδείξει ο καταγγέλλων τηλεφωνικά. Στη συνέχεια οργανώθηκε την Πέμπτη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του ύποπτου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη. Πάνω του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 500 ευρώ. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.000 ευρώ, και σιδερογροθιά.

Για το περιστατικό εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες προχθές, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω αστυνομικός συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και με χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και ακινητοποιήθηκε, ενώ έγιναν έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, 4 οχήματα, γραφείο επιχείρησης ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis