Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δικαστικη
17:33 | 21/11/2023

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, ο 34χρονος αστυνομικός και ο 53χρονος επιχειρηματίας, οι οποίοι συνελήφθησαν για απάτη.

Στον 34χρονο αστυνομικό επιβλήθηκε η καταβολή εγγυοδοσίας 3.000 ευρώ, ενώ στον 53χρονο επιχειρηματία 5.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Και οι δύο έχουν, επίσης, τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσιαζόταν σε πολίτες ως οικονομολόγος και με το πρόσχημα ότι μπορούσε να τους εντάξει στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τους αποσπούσε χρήματα, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι εκτελούσε νόμιμα τις εργασίες που του ανέθεταν οι πελάτες του.

Μάλιστα φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι έχει ολοκληρώσει επιτυχώς περίπου 190 υποθέσεις και πως δεν μπορεί οποιαδήποτε διαφωνία με πελάτη του να μεταφράζεται σε εξαπάτηση.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Μία φορά την εβδομάδα ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε υπηρεσία να κάνει περιπολίες ασφαλείας γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε πολύ κοντινή απόσταση ήταν και τα γραφεία της εταιρείας, η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία συγκατηγορούμενό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή:   newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis