Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:42 | 20/07/2023

Όχι μόνο ομολόγησε τις φωτιές που έχει βάλει ο συλληφθείς 30χρονος εμπρηστής στη Μεσσηνία, αλλά ανέφερε και τον αδιανόητο λόγο που τον οδήγησε σε αυτές τις αρρωστημένες πράξεις,

Όπως ανέφερε το Action24, ο 30χρονος ευθύνεται για πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στην Υάμεια και την Χρυσοκελαριά. Κατηγορείται πως έχει βάλει δύο φωτιές φέτος και μία πέρυσι. Μάλιστα είχε συλληφθεί και το 2022 αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Στην κατάθεσή του, μετά τη σύλληψή του, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ανέφερε πως έβαζε τις φωτιές γιατί τον εξιτάρει να βλέπει τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις και γενικότερα να βλέπει την κινητικότητα της Πυροσβεστικής, όσον αφορά τις σειρήνες και όλη την εικόνα που παρουσιάζει η κατάσβεση της πυρκαγιάς!

Ο 30χρονος έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Η ανάρτηση Κικίλια

Τη σύλληψη του 30χρονου εμπρηστή έκανε γνωστή την Τετάρτη (19/7) το βράδυ ο Βασίλης Κικίλιας. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε τη σύλληψη αλλά και την ομολογία του 30χρονου εμπρηστή.

Έγραψε χαρακτηριστικά:

"Ημεδαπός 30 ετών κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας. Κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα".

Ο 30χρονος προσήχθη στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αμέσως μετά την εκδήλωση της χθεσινής πυρκαγιάς στην Υάμεια Μεσσηνίας.

Πηγή: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis