Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:34 | 13/09/2023

Η φετινή ΔΕΘ θα είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες και λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία αλλά και της έντονης ανάγκης για έναν μίνι ανασχηματισμό, που δεν είναι πλέον σε επίπεδο σεναρίων.

Ήδη από χθες ανώτατη κυβερνητική πηγή όπως μετέδωσε και το newsit.gr συνέστησαν υπομονή μέχρι την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ όσον αφορά στον ανασχηματισμό, ο οποίος δεν θα είναι ευρύς.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και αν είναι στο απυρόβλητο απάντησε: «Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο. Ο πρώτος ο οποίος κάνει σκληρή κριτική για όσα γίνονται, αυτοκριτική – και το έχει κάνει σε όλες τις κρίσεις – είναι ο Πρωθυπουργός. Αλίμονο αν υπήρχε κάποιος, ο οποίος λογοδοτεί στους Έλληνες πολίτες, έχει το οποιοδήποτε αξίωμα, είτε στην Κυβέρνηση είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που να είναι στο απυρόβλητο».

Στη ΔΕΘ λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, η οποία είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, αλλά και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα σε επίπεδο υπουργών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του newsit.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται τις τελευταίες ώρες το σενάριο να τοποθετηθεί επικεφαλής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ο νυν υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος έχει μακρά εμπειρία αλλά και έχει θητεύσει σε ένα επιχειρησιακό υπουργείο όπως αυτό της Προστασίας του Πολίτη.

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ακόμα ότι για την θέση του υπουργού Υγείας αν μετακινηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης συζητείται το όνομα του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ενώ αν αυτό δεν ευδοκιμήσει δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία έδωσε καλά δείγματα γραφής στην τωρινή κρίση.

Αργά το μεσημέρι κυβερνητικές πηγές διέψευδαν τα περί επικείμενου ανασχηματισμού αναφέροντας ότι ούτε πριν αλλά ούτε και μετά τη ΔΕΘ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις και προτάσεις από πολύ στενούς του συνεργάτες.  

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis