Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ενεργοποιήθηκε εφαρμογή της Apple σε τηλέφωνα iPhone χιλιάδων ανθρώπων που καλεί αυτόματα το 911 όταν η συσκευή μετακινείται γρήγορα - Κομφούζιο στις αστυνομικές αρχές
14:59 | 05/07/2023

Νωρίτερα αυτό το μήνα, περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το ετήσιο φεστιβάλ Bonnaroo στο Μάντσεστερ στο Τενεσί. Πολλοί από αυτούς είχαν iPhone που διαθέτει μια νέα δυνατότητα από την Apple που καλεί αυτόματα το 911 όταν η συσκευή μετακινείται γρήγορα.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας συντριπτικός αριθμός τηλεφωνικών κλήσεων στο 911 Communication Center που ενεργοποιήθηκαν όταν οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν στο φεστιβάλ, αναφέρει το WKRN. Κατά συνέπεια δημιουργήθηκε κομφούζιο στις αστυνομικές αρχές καθώς οι τόσες πολλές κλήσεις δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τους πρώτες ανταποκριτές.

Διαβάστε επίσης

Μόλις διευκρινίστηκε τι είχε συμβεί ο διευθυντής του τηλεφωνικού κέντρου Scott LeDuc έστειλε ειδοποιήσεις σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία "Crash Detection Mode". Οι ειδοποιήσεις ήταν επιτυχείς.

«Μείωσε τον αριθμό των κλήσεων που λαμβάναμε», είπε ο LeDuc. «Μειώθηκαν περίπου κατά 40 με 60 τοις εκατό».

Χρειάστηκε να εντοπιστεί κάθε καλούντας για να επιβεβαιωθεί ότι η κλήση στο 911 ήταν ψευδής.

«Αν κάποιος καλέσει το 911, πρέπει να απαντήσουμε στο τηλέφωνο και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε περάσει από όλα τα πρωτόκολλα για να είμαστε σίγουροι ότι όλοι είναι ασφαλείς προτού κλείσουμε αυτήν την κλήση», είπε ο LeDuc.

Ο LeDuc είπε ότι είναι ευγνώμων για τη δουλειά των πρώτων ανταποκριτών στις ψευδείς κλήσεις στο φεστιβάλ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis