Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος
18:29 | 01/05/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Όσοι έχουν ελάχιστη εµπειρία σε συνδικαλιστικά θέµατα, ήταν υποψιασµένοι για αυτό που ετοίµαζε η κυβέρνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που µε άλλη νοµοθεσία κοιµόµαστε και µε άλλη ξυπνάµε.

Όλα όσα γίνανε το τελευταίο διάστηµα έδειχναν που θα καταλήγαµε. Τα βήµατα γνωστά και η συνταγή δοκιµασµένη. Μια συνταγή µε συστατικά τις ανακρίβειες και τα ψέµατα.

● Πρώτα έχουµε δηµοσιεύµατα µέσω “διαρροών” για ακριβοπληρωµένους αστυνοµικούς, που τάχα εξαντλούν τον οικονοµικό προϋπολογισµό. Δηµοσιεύµατα όµως που παρέλειψαν να αναφέρουν ότι αυτό που έγινε, είναι ότι µετά από πολλά χρόνια που οι αστυνοµικοί αντιµετωπίζονταν ως παρίες, επικράτησε έστω και για λίγο η λογική και το ποσό που δικαιούνται για τη διαµονή τους όταν αποσπώνται, εξοµοιώθηκε µετά από αγώνες µε αυτό των υπολοίπων δηµοσίων υπαλλήλων. Αυτό σηµαίνει πολύ απλά ότι µετά την τροπολογία που κατατέθηκε για να “σώσει” τον κρατικό προϋπολογισµό ότι οι λοιποί δηµόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να λαµβάνουν αυτό το ποσό. Οι αστυνοµικοί όµως είναι δηµόσιοι υπάλληλοι χαµηλότερης κατηγορίας από ό,τι φαίνεται.

● Αµέσως µετά ακολούθησαν τα δηµοσιεύµατα για µυστικές έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, για χρήµατα που δήθεν καταλήγουν σε άλλους σκοπούς. Τόσο µυστική είναι η έρευνα, που την διαβάσαµε στα πρωτοσέλιδα. Να γελάσει ή να κλάψει κανείς;

● Σαν γαρνιτούρα στην συνταγή προστίθεται και το γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνηµα της αστυνοµίας είναι πληγωµένο, καθώς ορισµένοι τυφλωµένοι από το πάθος της κατάληψης κάποιας καρέκλας, έβγαλαν τα µαχαίρια και όχι απλά παρακαλάνε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά κάνουν και ό,τι µπορεί για να συµβεί αυτό. Οι συνάδελφοι όµως ξέρουν να κρίνουν και θα τους δώσουν ό,τι τους αξίζει.

Κύριε Υπουργέ, σκεφτήκατε πριν υπογράψετε την τροπολογία να κάνετε µία απλή διαίρεση το ποσό των 900 µε τις 30 ηµέρες της απόσπασης; Γνωρίζετε πολλά καταλύµατα στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη που να προσφέρουν µία έστω αξιοπρεπή διαβίωση µε αυτό το ποσό; Ακόµα και τα καταλύµατα στο κέντρο της πρωτεύουσας που συγκεντρώνονται άστεγοι και εξαρτηµένα άτοµα δεν έχουν αυτές τις τιµές, εκτός και αν θέλετε να εξαλείψετε την εγκληµατικότητα κάνοντας µαγικά ανακατεύοντας εκεί τους αποσπασµένους αστυνοµικούς. Οι αστυνοµικοί που αποσπώνται στην πρωτεύουσα ή στην συµπρωτεύουσα δικαιούνται τουλάχιστον να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες ώστε να προσφέρουν ό,τι καλύτερο µπορούν για τον σκοπό που αποσπάστηκαν, κάτι που από ό,τι φαίνεται ισχύει για τους άλλους δηµοσίους υπαλλήλους αλλά όχι για εµάς.

Η τροπολογία που κατατέθηκε έρχεται να προστεθεί σε µια σειρά κυβερνητικών ενεργειών, οι οποίες αντιµετωπίζουν τον αστυνοµικό, στην καλύτερη περίπτωση, ως αφελή . Μας κοροϊδέψατε µε την υποτιθέµενη αναγνώριση του “επικίνδυνου”, συνεχίζετε να µας υποτιµάτε αντιµετωπίζοντας µας ως πληβείους του δηµοσίου.

Αποκαταστήστε την αδικία, σεβαστείτε τον αστυνοµικό! Το έγκληµα δεν αντιµετωπίζεται µε αδικίες και εξαθλιωµένους αστυνοµικούς. Στο κάτω κάτω εάν κόπτεστε όπως λέτε τόσο πολύ για τον κρατικό προϋπολογισµό ξεκινήστε µε περικοπές στις δικές σας υψηλότατες αµοιβές και αποζηµιώσεις.

                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο       

              -Ο-                                  -Ο-

         Πρόεδρος                 Γενικός Γραμματέας                              

    Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ              Παναγιώτης ΒΑΖΟΥΡΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis