Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:39 | 21/10/2023

ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΝΟΤΙΑΣ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα που λειτουργεί η Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, ως μία από τις σοβαρές αιτίες που συμβάλουν στην διάλυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής μας.

 

          Η ανυπαρξία σχεδιασμού, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα το οποίο πλέον είναι επικίνδυνο για τους Αστυνομικούς αλλά και για τους πολίτες.

     Χαρακτηριστικό παράδειγμά των όσων αναφέρουμε παραπάνω είναι το τελευταίο περιστατικό όπου διατάχτηκαν Αστυνομικοί να μεταφέρουν 90 αλλοδαπούς κρατούμενους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου και ενημερώθηκαν  περί ώρα 15:30 ενώ το πλοίο αναχωρούσε στις 17:00. Δηλαδή μέσα σε μιάμιση ώρα, οι αστυνομικοί θα έπρεπε να ετοιμαστούν, να τακτοποιήσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις , να παραλάβουν τους κρατούμενους, να τους μεταφέρουν στο λιμάνι , να εκδώσουν εισιτήρια και να επιβιβαστούν στο πλοίο!!!!!

    Σε παρόμοια περιστατικά απείρου κάλους βρίσκονται καθημερινά οι συνάδελφοι μας , απόλυτα μπερδεμένοι χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει και  από πού να φυλαχτούν. Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το που θα διαμείνουν οι αστυνομικοί εκεί που θα φτάσουν.

   Επιπλέον θεωρούμε περιττό να αναφερθούμε στα όσα συμβαίνουν στις αυθημερόν μεταγωγές και σε κάθε αστυνομική υπηρεσία ξεχωριστά,  όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν, αφού δεν είδαμε να ιδρώνει το αυτί κανενός.  

Η παγιωμένη τακτική που ακολουθείται από την διοίκηση λαμβάνοντας με επιπολαιότητα τις αποφάσεις (όλα στο γόνατο), στο εξής δεν θα μας αφήσει αδιάφορους. Όπως και η αποτυχία της για την ανάδειξη της έκτασης της σοβαρότητας των προβλημάτων της περιοχής μας , στην Ιεραρχία ( κοινώς κουκούλωμα).  

  Με δεδομένο ότι η τοπική κοινωνία έχει αποδεχτεί ότι έχει μια ανύπαρκτη Αστυνομία, σε συνδυασμό με το ότι η φυσική μας ηγεσία κάνει ότι δεν βλέπει το πρόβλημά, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα μέλη μας από αυτά που συμβαίνουν.

Καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι στο εξής όποιος δεν εφαρμόζει τα νόμιμα  θα μας βρίσκει μπροστά του με τον μόνο πλέον τρόπο που μας απομένει, δηλαδή την προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Ο  Πρόεδρος                                                 Ο   Γεν. Γραμματέας

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                             ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis