Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
11:19 | 19/08/2023

Π Ρ Ο Σ:  1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

              2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

                                                                                             (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

              3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ.

                                                                             (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

               

 Κ Ο Ι Ν: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ.

ΘΕΜΑ: ″ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ – Η ΛΥΣΗ ΕΦΙΚΤΗ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.″

      Έπειτα από την πρόσφατη άνανδρη δολοφονία φιλάθλου της ΑΕΚ, θύματος της τυφλής οπαδικής βίας, αλλά και μετέπειτα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για άμεση λήψη μέτρων για την εξάλειψη του φαινομένου, αναμέναμε να φτάσει το ‘’μαχαίρι στο κόκκαλο’’ και απογοητευτήκαμε παταγωδώς αφού βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές….

    Με τις κατευθυντήριες εντολές της Πολιτείας, η Ελληνική Αστυνομία φορτώνεται ακόμη ένα πάρεργο και οι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες της ΠΑΕ τρίβουν τα χέρια τους καθώς αυξάνουν τα κέρδη τους. Η ενδεδειγμένη λύση της κυβέρνησης είναι η απόδοση του άχαρου ρόλου SECURITY στον έλεγχο των θυρών του γηπέδου στην Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα τζάμπα!!! Το πλέον τραγικό είναι η επισήμανση της ανακοίνωσης ότι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ συμφώνησαν σε αυτή τη ‘’ρηξικέλευθη’’ λύση, λες και υπήρχε περίπτωση να αρνηθούν, όταν οι ίδιοι θα κερδίζουν ακόμη περισσότερα χρήματα όταν μάλιστα έχουν χρόνια να αποδώσουν τα χρήματα που από το νόμο προβλέπονται στα ταμεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ….Και θα αποτύχει καθώς δεν είναι το πρόβλημα η Ελληνική Αστυνομία στα ελληνικά γήπεδα. Το πρόβλημα είναι ότι ουδέποτε η ελληνική πολιτεία υιοθέτησε και εφάρμοσε λύσεις και πρακτικές ευρωπαϊκών χώρων που καταφέρουν να εξαλείψουν το φαινόμενο της οπαδικής βίας, αν και το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι εδώ και χρόνια θεσμοθετημένο με ψηφισμένους νόμους. Η αφαίμαξη και συγκέντρωση χιλιάδων συναδέλφων μας στα γήπεδα θα αποδυναμώσει τις αστυνομικές υπηρεσίες, το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη θα εξαλειφθεί και το δόγμα ‘’η Αστυνομία στους δρόμους και στις γειτονίες’’ θα αποτελεί όνειρο απατηλό, αφού η Αστυνομία θα κάνει την κουβερνάντα των ΠΑΕ…..

     Δυστυχώς για εσάς, για εμάς, για την ελληνική κοινωνία δεν εισακουστήκαμε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, η ΠΟΑΣΥ αλλά και πολλές πρωτοβάθμιες Ενώσεις έχουν διοργανώσει, αν και δεν το όφειλαν, κατά καιρούς ημερίδες με θέμα την οπαδική βία στα γήπεδα με εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και δικαστικού χώρου, οι προτάσεις των οποίων απέχουν παρασάγγας από αυτό που στην παρούσα φάση προτείνει η Κυβέρνηση για την εξάλειψη του φαινομένου, με ουσιαστική επισήμανση αυτών των ημερίδων ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στις θύρες και εντός των γηπέδων. Θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι χρήσιμος και ωφέλιμος είναι ο ουσιαστικός και ο αληθινός, όχι ο αρεστός και ο κόλακας.

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΔΗΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΙΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ, στους οποίους θα φορτώσετε την αδυναμία σας για την εφαρμογή νομοθεσίας που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό με τεράστια επιτυχία. Για ακόμη μια φορά στοχοποιείται την Ελληνική Αστυνομία να γίνει έρμαιο στους μπαχαλάκηδες, προκαλείται γεγονότα που θα έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων μας, στα οποία να είστε σίγουροι ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

   ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ έστω και την ύστατη στιγμή να λάβετε ουσιαστικά, εφαρμόσιμα και αποτελεσματικά μέτρα και όχι γονατογραφήματα, προστατεύοντας το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενισχύοντας την αστυνόμευση στις γειτονιές για την οποία πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης και μην αποδεικνύεστε κατώτεροι των περιστάσεων. Είναι προφανές αν εφαρμοστεί αυτό που προτείνεται, σε όλους τους αγώνες σε όλες τις θύρες των γηπέδων θα υπάρχουν στρατιές αστυνομικών καθώς κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη για κάτι διαφορετικό….

       Ήδη, όπως πάντα άλλωστε, βιώνουμε εδώ στις Σέρρες το ρητό ‘’αν καείς από το χυλό, φυσάς και το γιαούρτι’’, καθώς εδώ και τέσσερις ημέρες, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος παρά μόνο απαρχαιωμένες-παρωχημένες τακτικές και ιδεοληψίες των διοικούντων, αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, την ΟΠΚΕ Σερρών και τη Διμοιρία Υποστήριξης ΄΄φυλάνε καραούλι΄΄ στον Προμαχώνα για να περάσουν προς και από τη Ρουμανία έξι (6) λεωφορεία φιλάθλων του ΑΡΗ για τον αγώνα ποδοσφαίρου με την Ντιναμό Κιέβου, το οποίο ουδέποτε 

έχει ξαναγίνει στο παρελθόν καθώς ουδέποτε προέκυψε κάποιο πρόβλημα με φιλάθλους στο διαβατηριακό έλεγχο. Σε άλλη περίπτωση κανονικά αυτές οι δυνάμεις θα περιπολούσαν στις πόλεις και στα χωριά του Νομού Σερρών. 

  • Άραγε…..για ποιο λόγο δεν εφαρμόζονται ενδεδειγμένες λύσεις που έφεραν αποτέλεσμα στο εξωτερικό;
  • Για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται εκ νέου ο ‘’Νόμος ΟΡΦΑΝΟΥ’’ με φυλάκιση των παραβατικών οπαδών με δικαστικές ποινές χωρίς αναστολή;
  • Προτείνεται επίσης, όπως και σε όλα τα σύγχρονα γήπεδα, κάμερες παντού μέσα και έξω από τις θύρες και φωτογράφηση όλων των φιλάθλων κατά την είσοδο τους για την αποτύπωση των βιομετρικών τους στοιχείων.
  • Χρηματικά πρόστιμα στις ΠΑΕ για όλες τις προκληθείσες ζημιές εντός και εκτός γηπέδων, τέλεση αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, απώλεια βαθμών σε περίπτωση επεισοδίων και αποκλεισμό ακόμη από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  • Τέλος, νομοθετική απαγόρευση όλων των εν αποστρατεία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. να αναλαμβάνουν υπεύθυνοι ασφαλείας των ΠΑΕ. Δεν θα γίνουν οι συνάδελφοι πιόνια στη σκακιέρα κάποιων που θέλουν να γίνουν αρεστοί στους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ προσβλέποντας σε προσωπικά οικονομικά οφέλη.

      Το έχουμε τονίσει πολλάκις ως Ένωση και δεν θα κουραστούμε ποτέ να το κάνουμε, καθώς αυτή είναι η αλήθεια….Η αποτελεσματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας επαφίεται σε συντριπτικό ποσοστό στο φιλότιμων των συναδέλφων μας που με τα πενιχρά μέσα που τους διαθέτει η Πολιτεία ρίχνονται καθημερινά στη μάχη. Φορτώνοντας τους συναδέλφους μας με πάρεργα, αυτό το φιλότιμο κάποια στιγμή θα εκλείψει με αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία και υπεύθυνοι θα είστε εσείς.

 

                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

       Ο Πρόεδρος                            Η Γενική Γραμματέας

 Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ        Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis