Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:39 | 06/04/2024

 

Την Τετάρτη 02/04/2024 με την εθιμοτυπική επίσκεψη της Ένωσης μας στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΣΠΑΝΟΥΔΗ, έκλεισε ένας κύκλος συναντήσεων που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, μετά την νέα σύνθεση του ΔΣ της Ένωσης και τις αρχαιρεσίες, με πρόταση του προέδρου η συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων έγινε στις έδρες των υπηρεσιών που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα 22.01.2024 το ΔΣ της Ένωσης συνεδρίασε στο αστυνομικό μέγαρο Πτολεμαΐδας παρουσία μελών μας όπου παρατέθηκαν μια σειρά ζητημάτων που προέκυψαν, κυρίως με την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη Υπηρεσία της Εορδαίας και βρίσκεται στην "καρδιά" της λιγνιτικης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Για τον λόγο αυτό χρήζει άμεσα ενίσχυσης με προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι συνάδελφοι μας στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται και συνεχώς μεταβάλλονται, λόγω ακριβώς της απολιγνιτοποιησης.

Τα ζητήματα αυτά μεταφέρθηκαν στον Διευθυντή Αστυνομίας Κοζάνης από τον οποίο ζητήσαμε να υπάρξει ο απαιτούμενος σχεδιασμός ώστε να μην μετακινούνται προσωρινά συνάδελφοι μας από άλλες Υπηρεσίες. Για τον ίδιο λόγο, της μετακίνησης δηλαδή από το Αστυνομικό Τμήμα Βοιου στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, μεταβεί ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ στην Σιάτιστα, έδρα του Α.Τ. Βοιου προκειμένου να ενημερωθούν από τους συναδέλφους μέλη μας για τις συνεχόμενες μετακινήσεις προσωπικού.

Σε συνέχεια των συναντήσεων, την 29.03.2024 το ΔΣ της Ένωσης συνεδρίασε στην έδρα του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, στο πρώην Ειρηνοδικείο Σερβίων όπου μεταφέρθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ένας στόχος που τέθηκε από την προηγούμενη θητεία του προέδρου του ΔΣ της Ένωσης και πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή του, στη θητεία που διανύουμε. Στο ΔΣ συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε παρουσία συναδέλφων μελών μας τέθηκε το θέμα της έκδοσης εβδομαδιαίας Υπηρεσίας και την διάθεση του προσωπικού σε αλλαγές 24ωρης βάσης. Το ζήτημα αυτό τέθηκε κατά την συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης με τον Διευθυντή Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΤΣΙΟΤΣΙΑ Ηλία την Τετάρτη 02.04.2024 καθώς και μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοζάνης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, το οποίο λόγο της έδρας του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας εκτελεί και καθήκοντα Τμήματος Μεταγωγών. Εξαιτίας όμως και της λειψανδρίας απαιτείται σχεδόν καθημερινά η ενίσχυση του με προσωπικό από όλες κυριολεκτικά τις Υπηρεσίες της έδρας. Η έλλειψη όμως σχεδιασμού που παρατηρείται, έχει σαν αποτέλεσμα να καταπονείται το προσωπικό και να εναλλάσσονται διαρκώς τα καθήκοντα του.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συνεχάρη τον κ. Γενικό για την ανάληψη των καθηκόντων του ενώ στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Διεύθυνσης μας. Ο κ. Γενικός δήλωσε θα είναι αρωγός στα προβλήματα μας και επικεντρώθηκε στις αποσπάσεις του προσωπικού εκτός της Δ.Α που εντείνουν τις οποίες δυσλειτουργίες.

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis