Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σχολη αστυφυλακων
11:12 | 05/10/2023

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

 

Θέμα: «Επαναλειτουργία Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας»

 

Προς:  Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο 

 

Κοιν: 1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου

2. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστα Κατσαφάδο 

3. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνο Λογοθέτη

 

Το Τμήμα Δοκιμών Αστυφυλάκων Νάουσας της Σχολής Αστυφυλάκων ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του προκειμένου να υποδεχθεί τη νέα εκπαιδευτική σειρά Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι διατάχθηκε η ενίσχυσή της αποκλειστικά με προσωπικό προερχόμενο από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας. Κι ενώ οι υπηρεσίες τα τελευταία εννέα (9) χρόνια από την αναστολή λειτουργίας της Σχολής, είχαν μπει σε μια καθημερινότητα με σταθερή λειτουργία, προσαρμοσμένες στις υπηρεσιακές ανάγκες,  ξαφνικά προέκυψε η απόφαση επαναλειτουργίας με δυνάμεις εκ των έσω.

Η προαναφερόμενη έκπληξή μας είναι δικαιολογημένη καθώς σε όλη την Επικράτεια εκδίδονται συνεχώς, ορθώς, διαταγές ενίσχυσης λόγω εποχιακών και όχι μόνο αναγκών, ενώ στην περίπτωση του Τ.Δ.Α. Νάουσας καθίσταται εξαίρεση όταν μάλιστα οι ανάγκες του Νομού είναι ήδη αυξημένες. 

Οι περίπου είκοσι πέντε (25) Αστυνομικοί που κλήθηκαν να επανδρώσουν την υπηρεσία αυτή προέρχονται από μάχιμες υπηρεσίες του Νομού, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τόσο υπηρεσιακά προβλήματα και πίεση στις υπηρεσίες προέλευσής τους, όσο και έλλειψη ασφάλειας και αστυνόμευσης στην τοπική κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο έκδοσης διαταγής ενίσχυσης και στην παρούσα περίπτωση, με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τόσο της Σχολής, όσο και των υπόλοιπων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.

 

Μετά τιμής,

για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής  Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας,  Αστυνόμος Α'  Γιαρισκάνης Πέτρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis