Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:51 | 19/04/2024

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διαχρονικά τασσόμαστε υπέρ της βελτίωσης των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων με σκοπό τη δικαιοσύνη και τον περιορισμό των «παραθύρων» σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην επηρεάζεται η επετηρίδα. Προς τούτο, τα τελευταία έτη υπήρχε μια εμπεριστατωμένη μελέτη και καταρτισμένη πρόταση της Ένωσής μας, όχι μόνο για τη μοριοδότηση Υπηρεσιών, αλλά και για την εν γένει βελτίωση του π.δ. 100/03.

Ύστερα από τη δημοσίευση του π.δ. 22 (ΦΕΚ 56/Α – 16/4/2024) μεταφέρουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση μελών της Ένωσής μας και στηλιτεύουμε την τακτική της Ηγεσίας για την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος στο οποίο μοριοδοτούνται ορισμένες Υπηρεσίες της Αττικής, ενώ ταυτόχρονα προκλητικά δεν συμπεριλαμβάνονται και άλλες Υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Διερωτώμεθα βεβαίως ποιο το νόημα της μοριοδότησης Υπηρεσιών αν δεν προκηρύσσονται καθόλου θέσεις για την περιφέρεια ή αν προκηρύσσονται ελάχιστες.

Διαβάστε επίσης

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι με την υπ’ αριθ. 301/3/22 από 22/01/2024 πρόσκληση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τις πέντε Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αττικής με θέμα τη μοριοδότηση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Αττικής, παραστήκαμε στη σύσκεψη εργασίας και ρωτήσαμε το προεδρείο αν επίκειται κάποια τροποποίηση του π.δ., λαμβάνοντας τότε την απόκριση ότι δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση προς τούτο. Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπηρετούμε την πρακτική της «προχειροδουλειάς», επιφυλαχθήκαμε να απαντήσουμε αφού οι τροποποιήσεις διατάξεων του π.δ. θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές και προς τούτο χρήζουν σοβαρής μελέτης από τα θεσμικά μας Όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο  – Επιτροπές).

Ύστερα από τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Σ.Υ.Α. την 09/02/2024, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε να εμμείνουμε στην πρότασή μας όπως αυτή είχε διατυπωθεί το έτος 2020 και την αποστείλαμε προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ. (σχετ. υπ’ αριθ. 301/19 από 12/02/2024 έγγραφό μας), ζητώντας παράλληλα από την Ομοσπονδία όπως σε άμεσο χρονικό διάστημα οριστεί συνάντηση με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, ούτως ώστε να καταθέσουμε τόσο δια ζώσης όσο και εγγράφως τις ενστάσεις – διαφοροποιήσεις μας και τις αιτιάσεις μας ότι η όποια τροποποίηση δεν μπορεί να γίνει με διαδικασίες “fast track”, κάτι το οποίο δεν έλαβε χώρα ποτέ.

Με το υπ’ αριθ. 301/3/23 από 04/03/2024 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ζητήθηκε από όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Χώρας, όπως μέχρι την 07/03/2024 υποβάλλουν τυχόν προτάσεις για τροποποίηση του π.δ. 100/03.  Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. την 27/03/2024, σε ερώτησή μας προς το προεδρείο της Ομοσπονδίας για το αν επίκειται κάποια άμεση τροποποίηση του π.δ. του κώδικα μεταθέσεων που να δικαιολογεί το χρονικό όριο των τριών ημερών ώστε να αποσταλούν οι όποιες προτάσεις από τις Ενώσεις όλης της χώρας, η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική.

Ύστερα από λίγες μέρες όμως δημοσιεύτηκε το νέο π.δ. !

Εξαιτίας του γεγονότος ότι το νέο π.δ. έχει έναρξη ισχύος την 01/09/2024, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ως άμεσα ενδιαφερόμενη (όπως και οι υπόλοιπες Ενώσεις της Αττικής) αιτείται όπως το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να θέσουμε υπόψη τους τις προτάσεις μας τόσο για τη μοριοδότηση των Υπηρεσιών Αττικής, όσο και λοιπές προτάσεις μας  για τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων του π.δ. 100/03, ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψη προκειμένου να τροποποιηθεί το προσφάτως δημοσιευθέν π.δ. 22 Π.Δ. -ΦΕΚ 56/Α – 16/4/2024 (και εν γένει το π.δ. 100/03), αφού κατά την άποψή μας η Ηγεσία προώθησε διατάξεις οι οποίες δημιουργούν περισσότερες ανισότητες μεταξύ των Υπηρεσιών, παρά απονέμει δικαιοσύνη.  

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis