Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:11 | 19/12/2023

Σταδιακή προσπάθεια αφύπνισης του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη, θα γίνει αύριο Τετάρτη (20/12) από τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. 

Η ιατρική χειρουργική ομάδα αποφάσισε να σταματήσει τη χορήγηση ανασταλτικών φαρμάκων στον 31χρονο, ενώ θα ακολουθήσει νευρολογική αξιολόγηση. Μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τα συγκεκριμένα φάρμακα σταμάτησαν από χθες να τα χορηγούν στον αστυνομικό, προκειμένου οι θεράποντες γιατροί, να διαπιστώσουν εάν ο εγκέφαλός του ανταποκρίνεται.

Διαβάστε επίσης

Να θυμίσουμε επίσης, ότι το πόδι του 31 ετών αστυνομικού ακρωτηριάστηκε στις 11 Δεκεμβρίου, καθώς οι γιατροί έκριναν πως κινδύνευε συνολικά η ζωή του.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός είχε μη αναστρέψιμες ισχαιμικές βλάβες και εκτεταμένες μυϊκές νεκρώσεις στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συνεπώς ελήφθη η απόφαση του ακρωτηριασμού του αριστερού κάτω άκρου του προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του.

Να θυμίσουμε την ανακοίνωση του νοσοκομείου Γενικό Κρατικό Νίκαιας:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Να θυμίσουμε, ότι το CNN Greece, είχε επικοινωνήσει με τον ομότιμο καθηγητή Χειρουργικής και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου στο METROPOLITAN General κ. Αναστάσιο Μαχαίρα, προκειμένου να μάθει για τα επόμενα βήματα, μετά από έναν ακρωτηριασμό.

«Για να λάβει μία επιστημονική ομάδα αυτήν την απόφαση σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος επιβίωσης του ασθενούς», είχε αναφέρει ο κ. Μαχαίρας, προσθέτοντας:

«Ο αστυνομικός έχασε πολύ αίμα και ουσιαστικά έφθασε στο νοσοκομείο με αιμορραγικό σοκ, και έμεινε με χαμηλή οξυγόνωση. Βεβαίως, ένας ακρωτηριασμός αποτελεί μεγάλη και βαριά απόφαση, αλλά αναγκαία, προκειμένου να σωθεί ο οργανισμός, καθώς ο αστυνομικός, είχε μη αναστρέψιμη ισχαιμία και όλοι σχεδόν οι ιστοί, είχαν μείνει χωρίς οξυγόνο για αρκετή ώρα. Ένας λόγος δε, που ο αστυνομικός αντέχει τόσο πολύ, είναι το νεαρό της ηλικίας του.

Πραγματικά, γνωρίζω ότι οι συνάδελφοί μου δίνουν τιτάνιο αγώνα για να σώσουν τον άνθρωπο». Για τον λόγο αυτό, και η ανακοίνωση των γιατρών ήταν τόσο λιτή και περιεκτική, προσθέτει ο καθηγητής Μαχαίρας.

cnn.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis