Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος
14:59 | 14/02/2024

Από το Τμήμα Ασφαλείας Παιανίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου και κλοπών εξαρτημάτων από το εσωτερικό τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων περιπτώσεων κλοπών στην περιοχή της Παιανίας, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας μετά από διασταύρωση πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων, ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους (28χρονος και 19χρονη αλλοδαποί) και πιστοποίησαν την εγκληματική τους δράση.

Διαβάστε επίσης

Κατά τον εντοπισμό και ακινητοποίηση τους, οι ανωτέρω εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, με τον 28χρονο να αντιστέκεται σθεναρά, επιτιθέμενος στους αστυνομικούς κατά τη δέσμευση του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, απειλή και βία κατά υπαλλήλων.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι στοχοποιούσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου, τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους εξαρτήματα  (τιμόνια, ραδιόφωνα, κονσόλα κ.α.), προκαλώντας φθορές σε καλώδια κατά την προσπάθεια ενεργοποίησης τους.

Σε έρευνα στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Ο 28χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ληστρική κλοπή με ιδιαίτερη σκληρότητα και για ποσότητα ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis