Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πανεπιστημιακή αστυνομία
16:02 | 15/07/2023

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

"Πρώιμη πολιτική "κυβίστηση" από τη νεοσύστατη κυβέρνηση με αφορμή τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία ψάχνει ακόμη να βρει την ταυτότητα της, 2 χρόνια μετά τη σύσταση της.
Αποτέλεσμα, 1060 Ε.Φ Ο.Π.Π.Ι να είναι εγκλωβισμένοι στον πρόχειρο κυβερνητικό - επιχειρισιακό σχεδιασμό Μαξίμου - Κατεχάκη.
 
Η απαξιωτική στάση απέναντι σε 1060 νεοπροσληφθέντες άνδρες και γυναίκες, καταρτισμένους επιστήμονες στην πλειοψηφία τους, κάθε άλλο παρά υποβάθμιση της πανεπιστημιακής κοινότητας επιφέρει, ερχόμενη σε άκρα αντίθεση με τις κυβερνητικές δηλώσεις.
 
Η φρούρηση των πανεπιστημιακών campus μοιάζει περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας καθώς μόλις 100 Ε.Φ Ο.Π.Π.Ι επιτηρούν σποραδικά πέριξ αυτών.
 
Ενάμιση χρόνο υπηρεσιακής ζωής, οι Ε.Φ Ο.Π.Π.Ι διερωτώνται αν θα αξιοποιηθούν για το λόγο που προσλήφθηκαν. Η παρούσα κατάσταση καλύπτει πρόχειρα τα δυσαναπλήρωτα κενά στα αστυνομικά τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
 
Εν ολίγοις, οι Ε.Φ Ο.Π.Π.Ι διέπονται από ένα θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, παρεκκλίνοντας από τον αρχικό σχεδιασμό.
 
Δέσμιοι στο θεσμικό αυτό πλαίσιο, χωρίς την αναγνώριση θεμελιωδών δικαιωμάτων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και με συνδικαλιστή εκπροσώπηση κατώτερη των περιστάσεων, οι Ε.Φ Ο.Π.Π.Ι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους.
 
Θεωρούν δε, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ότι στην εποχή της κατάρρευσης των δομών του κοινωνικού κράτους που καθ'ομολογία προκύπτει από τις υποστελεχομένες και δυσλειτουργικές κοινωνικές υπηρεσίες (νοσοκομεία, υπουργεία, πανεπιστήμια), η στέρηση επιστημόνων και η αξιοποίηση αυτών σε κοινές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, αφήνει ερωτηματικά στο ΠΩΣ η παρούσα κυβέρνηση προωθεί μια πολιτική κοινωνικής ευθύνης και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων; Βασιζόμενη σε παλαιοκομματικές πρακτικές;
 
Ως πτυχιούχοι, καταρτησμένοι επιστήμονες και Ε.Φ Ο.Π.Π.Ι, απαιτούμε από την επίσημη πολιτεία (τον αρμόδιο υπουργό), να λάβει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο.
 
Να σας θυμίσουμε τελειώνοντας, ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα απαιτεί σεβασμό, δεν προσεγγίζεται με κίβδηλες δεσμεύσεις που οδηγούν σε μια ατέρμονη περιδίνηση του θεσμού του πανεπιστημίου και της πανεπιστημιακής αστυνομίας κατ' επέκταση.
 
Ζητούμε να απεγκλωβιστούμε άμεσα από τις μικροπολιτικές και τις κυβερνητικές παλινδρομίσεις.
Έναν και πλέον χρόνο και ακόμη δηλώνουμε παρόν!"

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis