Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:12 | 27/03/2024

"Ψημένος κακοποιός ετών 19…". Έτσι φέρεται να περιγράφουν τον νεαρό δράστη από τη Γεωργία, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που τον συνέλαβαν μετά την αιματηρή επίθεση στο Γυμνάσιο των Πατησίων, το πρωί της Τρίτης.

Ψύχραιμος, αγέλαστος και ανέκφραστος, κατά την προσαγωγή του στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, αρνήθηκε να καταθέσει και σαν… έμπειρος εγκληματίας, ζητούσε τον δικηγόρο του. Είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την εκδικητική επίθεση σε βάρος του 18χρονου μαθητή από τη Νιγηρία, που είχε διαπληκτισμό με τον αδερφό του την περασμένη Πέμπτη και αποφάσισε να την εκτελέσει, μέσα στο σχολείο, μπροστά σε όλους τους μαθητές.

Διαβάστε επίσης

Με αυτό το τρόπο, ήθελε ενδεχομένως να "διαφημίσει" το δυναμικό του προφίλ, διασπείροντας ένα κλίμα φόβου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μαθητές του σχολείου, βιντεοσκόπησαν τα αιματηρά χτυπήματα, φωνάζοντας σε αργκό ότι είναι σε εξέλιξη κόντρα ("μπιφ"). Ούτε οι δύο φύλακες, ούτε και τα μέτρα ασφαλείας, ήταν αρκετά για να αποτρέψουν το κακό.

Επίθεση σε σχολείο της Κυψέλης: "Ψημένος κακοποιός ετών 19" - Πώς μπήκε μέσα με δύο μαχαίρια και σφυρί

Εκδίκηση με σφυρί και δύο μαχαίρια

"Μας είχαν κλειδώσει οι καθηγητές στην τάξη μας για την ασφάλεια μας. Υπήρχαν παιδιά που είχαν πάθει κρίση πανικού. Κι εγώ όταν κατεβήκαμε τις σκάλες φοβήθηκα, είδα και τα αίματα", περιγράφει μαθήτρια του Γυμνασίου, που άκουσε ξαφνικά φωνές λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για την πρώτη ώρα μαθήματος.

Ο 19χρονος δράστης από τη Γεωργία, είχε καταφέρει να μπει ανενόχλητος στο σχολείο λίγο πριν τις 08:30 και αφού εντόπισε τον 18χρονο μαθητή που είχε τσακωθεί με τον αδερφό του, άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι με ένα σφυρί. Το αγόρι από τη Νιγηρία, κατέληξε αιμόφυρτο στο έδαφος και ο διευθυντής του σχολείου, προσπάθησε να επέμβει, όμως και εκείνος δέχτηκε χτύπημα από το δράστη που τράβηξε μαχαίρι και τον τραυμάτισε στη κοιλιακή χώρα. "Έγινε στις σκάλες. Το παιδί ως άμυνα προσπάθησε να του ρίξει γροθιά και μετά είδαμε να χτυπάει το παιδί με σφυρί στο κεφάλι. Στη προσπάθεια του ο διευθυντής να τους χωρίσει, τον μαχαιρώνει στο νεφρό του", περιγράφει ανήλικη, που είδε την επίθεση.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο 19χρονος επιχείρησε να κρυφτεί στο υπόγειο του σχολικού κτιρίου, όμως γρήγορα τον εντόπισαν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο. Στη θέα των αρχών, κινήθηκε απειλητικά κραδαίνοντας το μαχαίρι, όμως οι άνδρες της Άμεσης Δράσης, κατάφεραν να του αποσπάσουν την προσοχή και να τον αφοπλίσουν. Στο μπουφάν του, βρήκαν και δεύτερο μαχαίρι.

γεωργιανος

"Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή…"

"Πάντα είναι ανοιχτή η πόρτα για τον οποιονδήποτε. Είναι ένας φύλακας που είναι κάθε μέρα εδώ έξω και βλέπει τι γίνεται και είναι και ένας φύλακας που κάθεται πάντα μέσα. Νομίζω ότι τον είχε περάσει για κανονικό μαθητή. Είναι κάποιοι μαθητές που έρχονται στο σχολείο χωρίς τσάντα και φεύγουν μετά την πρώτη ώρα", περιγράφει μαθήτρια του Γυμνασίου, τονίζοντας ότι ο 19χρονος δράστης, μπορούσε εύκολα να περάσει μέσα στο σχολικό κτίριο, χωρίς κανέναν έλεγχο. Σύμφωνα με άλλες αναφορές μαθητών, ο καβγάς που "πυροδότησε" την επίθεση της Τρίτης, είχε σημειωθεί την περασμένη Πέμπτη. "Ο αδερφός του είχε παίξει ξύλο πριν από μερικές ημέρες με το θύμα και είχαν έρθει οι γονείς τους και τσακωνόντουσαν έξω από το σχολείο", περιγράφει μαθήτρια του σχολείου.

Ο 18χρονος μαθητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς έφερε τραύματα από το σφυρί στο κεφάλι και την ωμοπλάτη. Εκτός κινδύνου με τραύματα στη κοιλιακή χώρα, νοσηλεύεται ο διευθυντής του σχολείου.

 

Δύο ξυλοδαρμοί ανηλίκων την ημέρα

Η επίθεση στο 41ο Γυμνάσιο, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα, που καταγράφεται από την αρχή του χρόνου, σε σχολεία όλης της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία, διαχειρίζεται περισσότερες από δύο υποθέσεις ξυλοδαρμών ανηλίκων, κάθε ημέρα του 2024, με αρκετά από τα περιστατικά να "πυροδοτούνται" μετά από άγριους διαπληκτισμούς μαθητών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, μόνο τους πρώτους δύο μήνες του 2024, η Ελληνική Αστυνομία, έχει διαχειριστεί 132 υποθέσεις σωματικών βλαβών με ανήλικους δράστες. Για αυτά τα περιστατικά έχουν συλληφθεί 204 μαθητές κάθε ηλικίας. Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι αρχές έχουν συλλάβει 100 μαθητές, για παράβαση του νόμου περί όπλων, αριθμός που αποτυπώνει την έξαρση της παραβατικότητας ανήλικών.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis