Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΥΡΙΖΑ
10:36 | 09/11/2023

Στη Βουλή φέρνουν για ακόμη μια φορά το ζήτημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηπείρου σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και της προκήρυξης ελάχιστων θέσεων συμπληρωματικών μεταθέσεων αστυνομικών για τη φετινή χρονιά οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ερώτηση που κατέθεσαν, με πρωτοβουλία της βουλευτή Άρτας και Δ΄ Αντιπροέδρου της ΒτΕ, Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι συμπληρωματικές μεταθέσεις αγγίζουν τον «εξωπραγματικό» αριθμό των … εννέα.. για όλη την Ήπειρο (τρεις για την Άρτα, δύο για τα Ιωάννινα, δύο για την Θεσπρωτία και δύο για την Πρέβεζα), ενώ οι συνταξιοδοτήσεις που επίκεινται ανέρχονται για παράδειγμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας σε 7 αστυνομικούς ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων σε 110 αστυνομικούς!

Διαβάστε επίσης

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές Ιωαννίνων και Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη και Κώστας Μπάρκας, καλείται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να ενισχύσει τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηπείρου σε προσωπικό και μέσα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον κο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Σε δεύτερη μοίρα η Ήπειρος από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: Ελάχιστες Μεταθέσεις αστυνομικών για ακόμη μια χρονιά.»

Επανειλημμένα έχουμε φέρει στην Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηπείρου σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Ενδεικτικά μόνο αναφερόμαστε στις υπ’ αριθμ. 3557/30.09.2022, 9702/17.09.2020, 944/26.09.2019 Ερωτήσεις και Αναφορές μας με τις οποίες αναδείξαμε την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών αρχών της Ηπείρου με προσωπικό και μέσα.
Πέρυσι, όταν αποφασίστηκε η μη προκήρυξη θέσεων συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2022, το Υπουργείο είχε απαντήσει στη σχετική ερώτησή μας ότι: «στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου μας -μεταξύ άλλων- για την εκτεταμένη ψηφιοποίηση των παρεχόμενων εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρεσιών, θα απελευθερώσει ένα σημαντικό κομμάτι του αστυνομικού προσωπικού από την εκτέλεση ξένων προς την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας γραφειοκρατικών έργων, το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση της αστυνόμευσης […]Τέλος, τονίζεται ότι στο πλαίσιο της ουσιαστικής αποτίμησης της αποτελεσματικότητας των προκαθορισμένων μεταρρυθμίσεων, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας επανεκτιμώνται οι ανάγκες όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος και εκδηλώνονται, όπου αυτό απαιτείται, οι απαραίτητες τροποποιήσεις της οργανωτικής δομής ή/και η ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε αυτές, πάντοτε προς το σκοπό της διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσής τους, ενώ, παράλληλα, μελετώνται και αξιολογούνται -μεταξύ άλλων- οι προτάσεις που υποβάλλονται τόσο από τους συνδικαλιστικούς Φορείς του Σώματος όσο και από το ίδιο το αστυνομικό προσωπικό, για την κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων και την εξασφάλιση της ισονομίας και της αξιοκρατικής αντιμετώπισης του προσωπικού.»
Άραγε η ως άνω «επανεκτίμηση» έφερε το να αγγίξουν οι συμπληρωματικές μεταθέσεις τον «εξωπραγματικό» αριθμό των … εννέα.. για όλη την Ήπειρο;! Τρεις για την Άρτα, δύο για τα Ιωάννινα, δύο για την Θεσπρωτία και δύο για την Πρέβεζα.
Βέβαια σε σχέση με άλλες χρονιές που δεν γινόταν καμία, μάλλον, θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι.
Όμως, οι συνταξιοδοτήσεις που επίκεινται ανέρχονται για παράδειγμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας σε 7 αστυνομικούς (σύμφωνα με την από 05.11.2023 Ανακοίνωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας) ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων σε 110 αστυνομικούς (σύμφωνα με την με αρ. πρωτ 54/13.09.2023 ​Ανακοίνωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων)!

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο αρμόδιος Υπουργός για να ενισχύσει τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηπείρου σε προσωπικό και μέσα;

Οι ερωτώντες Βουλευτής

Γεροβασίλη Όλγα
Μπάρκας Κώστας
Τζούφη Μερόπη

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis