Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:09 | 28/02/2024

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας στους αρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως. Ο βουλευτής ζήτησε από τους Υπουργούς, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να του παρέχουν τη σχετική ενημέρωση, ως προς το σε ποιές ενέργειες και πρωτοβουλίες προτίθενται να προβούν ώστε να επιλυθεί, επί μονίμου βάσεως, το ζήτημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Κυκλάδων και ιδιαίτερα σ’ αυτές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα υποστελέχωσης.

Ο κ. Φόρτωμας στην ερώτησή του, εξήρε τις διαρκείς και συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας, αποτέλεσμα των οποίων είναι ότι έχει ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Επισήμανε ωστόσο ότι, παρά τις προσπάθειες αυτές, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται σημαντική έλλειψη προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων, ενώ η έλλειψη αυτή καθίσταται ακόμα σοβαρότερη καθώς, η περιοχή των Κυκλάδων, πέραν των μόνιμων κατοίκων της, δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Διαβάστε επίσης

Για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι καθίσταται αναγκαία η ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού και ιδιαίτερα των Αστυνομικών Τμημάτων που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις, με μόνιμο προσωπικό, ώστε να περιοριστούν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα λειτουργίας τους και να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες αστυνόμευσης των νησιών, διασφαλίζοντας έτσι την τήρηση της έννομης τάξης και της δημόσιας ασφάλειας.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την ερώτηση:

Σχετικά αρχεία: 

Image removed.erotisi-ff-26-2-2024-xy.pdf

Πηγή:  koinignomi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis