Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 01/06/2015

Ελεύθερος χρόνο, όροι εργασίας, σπίτι και βέβαια οικονομική κατάσταση. Οταν κρίνουν τη ζωή τους, οι Ελληνες βάζουν κακό... βαθμό σε όλα αυτά.

Μάλιστα, οι Ελληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι είναι οι λαοί της Ευρώπης που δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από το γενικό επίπεδο της ζωής τους, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, αυτοί οι πολίτες βαθμολογούν με 6,2 το γενικότερο επίπεδο ζωής τους, σε μία κλίμακα από το μηδέν έως το δέκα. Η απάντηση του μέσου Ευρωπαίου στο ίδιο ερώτημα είναι 7,1, ενώ στον αντίποδα, οι Δανοί, οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί βαθμολογούν το επίπεδο της ζωής τους με 8.

Σε επιμέρους τομείς, ο Ελληνας βαθμολογεί με 7 τις διαπροσωπικές του σχέσεις, που αποτελεί το μικρότερο βαθμό στην ΕΕ, ενώ ο μέσος Ευρωπαίος «δίνει» 7,8. Στο ερώτημα για την κατοικία, ο Ελληνας τη βαθμολογεί με 6,6- επίσης από τις χαμηλότερες- ενώ ο μέσος Ευρωπαίος με 7,5.

Αντιστοίχως, ελάχιστα ικανοποιημένος δηλώνει ο μέσος Ελληνας για τομείς όπως ο χρόνος διαδρομής από το σπίτι στη δουλειά, το γενικό πλαίσιο της ζωής του, οι χώροι πρασίνου, οι όροι εργασίας, η χρήση του ελεύθερου χρόνου και η οικονομική κατάσταση.

http://www.iefimerida.gr


 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis