Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:19 | 07/02/2024

Εξιχνιάσθηκαν άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, -4- περιπτώσεις απάτης, εκ  των οποίων -1- τετελεσμένη και -3- σε απόπειρα που διαπράχθηκαν απογευματινές ώρες της 06-02-2024, στην περιοχή της Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν χθες (06-02-2024) βραδινές ώρες στην Καστοριά, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των προαναφερόμενων αστυνομικών, αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καστοριάς, -2- ημεδαποί, 31 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα, χθες (06-02-2024) το απόγευμα σε περιοχή της Καστοριάς, ο 31χρονος μετέβη σε περίπτερο, ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, προσποιούμενος τον πελάτη περιπτέρου και αφού ζήτησε μια προπληρωμένη κάρτα (paysafe) αξίας 100 ευρώ, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να υποκλέψει τον κωδικό αυτής και αποχώρησε από το σημείο.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκαν σε περιοχή της Καστοριάς και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι ημεδαποί.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι, ο 31χρονος, με πανομοιότυπο τρόπο, απογευματινές ώρες της 06-02-2024 στην πόλη της Καστοριάς, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να εξαπατήσει δύο (2) ακόμη ιδιοκτήτες περιπτέρου, ενώ κατάφερε να εξαπατήσει υπάλληλο καταστήματος ψιλικών, υποκλέπτοντας τον κωδικό προπληρωμένης κάρτας (paysafe) αξίας 100 ευρώ.

Για όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις απάτης, όπως προέκυψε από την έρευνα,  ο 36χρονος δρούσε ως συνεργός του 31χρονου.

Κατασχέθηκαν -1- κινητό τηλέφωνο και -1- κάρτα sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με  τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis