Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:40 | 08/12/2023

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την Τρίτη (5.12.2023) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,  ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν ανήλικο ημεδαπό.

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται και -2- ημεδαπές, ηλικίας 54 και 53 ετών, αντίστοιχα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ανήλικος είχε διαπράξει -2- κλοπές σε καταστήματα στην Καλαμάτα το χρονικό διάστημα από 16.10.2023 έως 20.10.2023, ενώ μαζί με τον έτερο ανήλικο είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε καταστήματα στην Καλαμάτα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 25.11.2023 έως 26.11.2023, διέπραξαν συνολικά -4- περιπτώσεις κλοπών και -2- απόπειρες αυτών, σε καταστήματα στην Καλαμάτα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των -2.210- ευρώ και -2- κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis