Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:44 | 11/02/2024

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών, που τελέστηκε σε βάρος 39χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, η 39χρονη κατήγγειλε ότι μέσα Ιουλίου του 2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, προσποιούμενο υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων, αφού έπεισε αυτήν να εισέλθει σε διαδικτυακό ιστότοπο, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) της, ενώ στη συνέχεια μετέφερε συνολικά το χρηματικό ποσό των -2.778- ευρώ από το λογαριασμό της 39χρονης σε έτερο λογαριασμό γνωστής εταιρείας πώλησης ηλεκτρικών ειδών με απώτερο σκοπό την αγορά -2- συσκευών τηλεφώνου.

Διαβάστε επίσης

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 38χρονης ημεδαπής, η οποία παρέλαβε την ίδια ημέρα τις ανωτέρω συσκευές τηλεφώνου από -2- διαφορετικά υποκαταστήματα γνωστής εταιρίας πώλησης ηλεκτρικών ειδών, σε περιοχές της Αττικής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση στο σύστημα πληροφοριών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis