Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 22/02/2018

Η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο απασχολεί έντονα και τον ευρωπαϊκό Τύπο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Express», ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απείλησε να εισβάλει «σε 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο πέλαγος, όπως ακριβώς είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Ετσεβίτ στην Κύπρο το 1974», αν έρθει στην εξουσία του χρόνου, όταν και θα διεξαχθούν εκλογές στην Τουρκία.

Πρόσθεσε δε, ότι θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της χώρας μας για τα νησιά αυτά καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η Αθήνα «δεν έχει έγγραφα» που να αποδεικνύουν την κυριότητά τους.

[custom:google-ads]

Οι προκλητικές δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου γίνονται, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απασχολημένος με την επιχείρηση κατάληψης της Αφρίν, στη Συρία.

Παράλληλα, τα εμπρηστικά αυτά σχόλια –σημειώνει το δημοσίευμα – έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από την ηγέτη του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία επίσης θα επιχειρήσει να πάρει την εξουσία στην Τουρκία και άφησε να εννοηθεί ότι και αυτή θα μπορούσε να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα.

Το άρθρο της ιστοσελίδας αναφέρει επίσης ότι ο «Ο κ. Ερντογάν επιθυμεί να ξαναζήσει τις ημέρες δόξας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επίσης γνωστή ως Τουρκική Αυτοκρατορία, και υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να πάρει πίσω κάποια από τα εδάφη που χάθηκαν όταν αυτή κατέρρευσε στις αρχές του εικοστού αιώνα».

Πηγή:    eleftherostypos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τραγωδία - 45χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis