Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 28/09/2023

Η παρακάτω επιστολή εστάλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr.

Χαλάνδρι Αττικής 27-9-2023                                                        

                                                         Προς  την

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΧΗΓΟΥ-ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Η γνωστοποίηση του  παρακάτω   συμβάντος στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στα Μ.Μ.Ε-Κοινωνικής δικτύωσης   γίνεται για  ηθική επιβράβευση  αστυνομικών  αλλά  και για  να αντιληφτούν οι πολίτες τη σπουδαιότητα του λειτουργήματος  της Αστυνομίας και την προσήλωση των ανδρών της στο καθήκον χάριν του κοινωνικού συνόλου.  

  Στις 24/25-9-2023 και  περί ώρα  02.00 π.μ (μεσάνυχτα)   στο Πάτημα Χαλανδρίου   «ύπνου βαθέως»,  απέναντι από την οικία μας δυο νεαρά άτομα  κλέβουν αυτοκίνητο της  οικογενείας μας χωρίς εμείς  να αντιληφθούμε το παραμικρό. Η διάρρηξη ήταν αριστοτεχνική με τη χρήση ειδικού φορητού  Laptop-κομπιούτερ όπως μάθαμε εκ των υστέρων..  Μετά από δύο ώρες,την  04.00 π.μ και ενώ ήμασταν ανύποπτοι τι είχε συμβεί, μας τηλεφωνούν από το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών ότι η  ομάδα Ο.Π.Κ.Ε    που εκτελούσε  νυχτερινή υπηρεσία στην περιοχή του, εντόπισε το κλεμμένο αυτοκίνητο  σε προληπτικό έλεγχο  που έκαναν  και  συνέλαβαν  τους δύο δράστες. Μεταβήκαμε άμεσα στο αστυνομικό τμήμα   όπου μας ανέμενε   η ομάδα Ο.Π.Κ.Ε Αχαρνών  Κ-214 με τον επικεφαλής της. Εκεί μας ενημέρωσαν για το συμβάν  και μας παρέδωσαν το Αυτοκίνητο. Δεν είχαμε λόγια να τους ευχαριστήσουμε. Καταλαβαίνει κανείς τη χαρά μας. Εάν δεν συνέβαινε να κάνουν τον  έλεγχο, το αυτοκίνητο  τύπου SMART-χωρίς να έχει δηλωθεί κλοπή ακόμη- θα είχε καταλήξει διαλυμένο για  ανταλλακτικά.

Από το όλο συμβάν-την λίγη ώρα που μείναμε  εκεί- εντύπωση μας έκανε ο χαρακτήρας αυτών των νεαρών παιδιών της Ο.Π.Κ.Ε προερχόμενοι  από  την τάξη των  Ειδικών  φρουρών. Αστυνομικοί που δρουν σε μια περιοχή που φημίζεται για την παραβατικότητα  εκτελώντας υπηρεσία με κίνδυνο της ζωής τους, μα  πάνω απ όλα ,ανθρώπινοι, πρόσχαροι ,κοινωνικοί,   προσηλωμένοι στο καθήκον τους. Αστυνομικοί   ψυχωμένοι και στη πρώτη γραμμή για την προστασία των Πολιτών αντάξιοι της αποστολής τους και του καθήκοντος παρ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Πάνω απ όλα με σεβασμό και ευγένεια  στον πολίτη. Την ίδια άριστη εντύπωση είχαμε  και από τους εν υπηρεσία  αστυνομικούς του Α.Τ Αχαρνών που διεκπεραίωσαν την υπόθεση.  Φεύγοντας από το τμήμα σκεφτήκαμε την αξία και την προσφορά αυτών των παιδιών.

      Έτσι το ελάχιστο που  θεώρησα ότι έχω να κάνω  ως υποχρέωση απέναντί τους είναι να εκφράσω  δημόσια τις ευχαριστίες μου στην ομάδα Ο.Π.Κ.Ε  Κ-214 Αχαρνών,  στον επικεφαλής των και τους προϊσταμένους τους,   για να τους συγχαρώ για τον άψογο επαγγελματισμό τους. Ειλικρινά μας συγκίνησαν με την όλη στάση τους, την αποτελεσματικότητα και την εν γένει συμπεριφορά τους. Αυτοί  όπως και η πλειονότητα των Αστυνομικών κοσμούν το σώμα της ΕΛΑΣ και δίνουν το καλό παράδειγμα  ευσυνειδησίας και καθήκοντος και πρέπει να επιβραβεύονται..  

Αυτή την αστυνομία που  είχα τη χαρά και την τιμή να  υπηρετήσω ευσυνειδήτως για τριάντα πέντε χρόνια. Μπράβο τους   !!!!

Με εκτίμηση

Χρήστος Β. Καπερώνης Αξ/κος ΕΛ.ΑΣ ε.α

Χαλάνδρι Αττικής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis