Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:05 | 19/08/2018

Ο δρόμος για την αναβάθμιση 84 Ελληνικών μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση V (Viper = Οχιά), άνοιξε τον Απρίλιο με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Το επόμενο ραντεβού για το πρόγραμμα αναβάθμισης των Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών αναμένεται τον Σεπτέμβριο, όπως έχει αναφέρει το OnAlert.gr κατά το παρελθόν σύμφωνα με πηγές του.

[custom:google-ads]


Το F-16V ή Viper (δηλαδή Οχιά) είναι η τελευταία έκδοση του F-16 Fighting Falcon, μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς, και ενσωματώνει προηγμένες δυνατότητες και λειτουργίες, έτσι ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα F-35 και F-22.

Η έκδοση Viper του μπαρουτοκαπνισμένου F-16 είναι ένα ικανό πολεμικό αεροπλάνο και αντλεί μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του από το F-35.


Τα χαρακτηριστικά της “Οχιάς”

H εν λόγω έκδοση των F-16 περιλαμβάνει ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις, με την κυριότερη εξ’ αυτών να αποτελεί η τοποθέτηση του Ραντάρ Ενεργής Ηλεκτρονικά Σάρωσης (AESA - Active Electronically Scanned Array) APG-83 της Northrop Grumman, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί το F-22 Raptor και το F-35 και μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα περισσότερους από 20 στόχους. Το ραντάρ μπορεί επίσης να παράγει χάρτες ραντάρ ανάλυσης 30 εκατοστών και έχει εμβέλεια μεγαλύτερη των 160 ναυτικών μιλίων έναντι χερσαίων στόχων.

Επίσης, θα είναι εξοπλισμένα και με ένα νέο σύστημα συλλογής και καταγραφής δεδομένων τύπου LINΚ 16, καθώς κι ένα σύστημα πτητικού σχεδιασμού (JMPS).

Παράλληλα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται ένας προσομοιωτής πτήσεως F-16V, καθώς και την αναβάθμιση δυο υπαρχόντων προσομοιωτών της Πολεμικής Αεροπορίας σε F-16V.

Επιπλέον, 26 συστήματα αυτοπροστασίας ASPIS I θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο ASPIS II.


Με πληροφορίες από Lockheed Martin, National Interest - Φωτογραφία αρχείου

 

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis